Què estàs buscant?

dilluns, 29 de juny del 2009

Cinema i videojocs: Els Goonies

A l'article de la secció "Cinema i videojocs" d'avui, la pel·lícula protagonista és una de les mítiques del cinema d'aventures dels anys 80, Els Goonies, però s'ha de dir que no va tenir gaire presència als videojocs més enllà de l'època.


Va sortir el 1986 per a l'MSX, un any després de l'estrena als cinemes, i també aquell any el tenien els japonesos a les seves Famicom (la Nintendo japonesa), perquè la resta del món no va veure aquell títol en cap consola. Però tots dos jocs, malgrat que compartien nom, creadors (els de Konami) i inspiració, eren diferents:



Aquest és el de l'MSX, el que tinc jo, però no hauria colat com un dels jocs de la meva infantesa perquè he de confessar que no hi he jugat mai gaire, tot i que en parlar-ne aquí me n'han vingut ganes.




I aquest és el de la NES. Per una vegada, i sense que serveixi de precedent (ara em sona que ja havia passat, però en fi...), he de reconèixer que la versió de la consola de 8 bits de sobretaula de La Gran N supera la de l'MSX en tots els nivells.

Inexplicablement, The Goonies II (Nintendo, 1987) sí que va sortir fora del Japó, i fins i tot se'n va fer una versió per al Famicom Disk System. És curiós que el joc es digués així també en els països on no hi havia hagut una primera part, i més encara si som conscients que tampoc no hi havia seqüela de la pel·lícula, de manera que tenim un videojoc força valorat avui dia, però amb un títol d'allò més absurd.



I va triomfar en bona part pel sistema de joc, poc vist en aquell moment, que barrejava plataformes i exploració amb aroma d'RPG.

Com he dit abans, la pel·lícula no va tenir cap més adaptació en forma de videojoc, si bé el 1988 un dels seus protagonistes (del film i del joc) va tornar a viure una aventura a la Nintendo (només al Japó, un altre cop): el Konami Wai Wai World reunia personatges de diferents jocs de Konami, i un d'ells era en Michael Walsh, en Mikey per als amics i protagonista d'Els Goonies.



La portada del joc, ja que no he pogut trobar cap vídeo on sortís el personatge, que aquí podem veure a la part inferior dreta. Aquesta va ser, doncs, l'última incursió d'un goonie en un videojoc.


1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...