Què estàs buscant?

dimarts, 25 d’agost del 2009

Còmics i videojocs: Peanuts

Peanuts és, com segurament molts de vosaltres ja sabreu, el títol de la immortal obra del desaparegut Charles M. Schultz, una tira diària que va durar de 1950 a 2000, exactament fins el dia després de la mort del seu autor, en una entrega molt emotiva en què lel mestre s'acomiadava del seu públic perquè ja sabia que li quedava poquíssim. És un còmic imprescindible de la història del mitjà, però desgraciadament ha estat banalitzat per milions de persones en simplificar-lo en un dels seus personatges, el gos Snoopy, que va passar a formar part d'una estúpida frase.


Sigui com sigui, com a icona del còmic que és, no és estrany que protagonitzi alguns videojocs, tot i que en realitat no en són gaires. El primer joc que se li va dedicar va ser Snoopy and the Red Baron, per a l'Atari 2600, el 1983:



I el següent va ser l'anomenat senzillament Snoopy, per al Commodore 64, el 1984:



Un títol senzill, més aviat lamentable, on no apareix cap altre personatge del còmic i l'Snoopy es limita a avançar per un plataformes d'allò més insípid.

El 1990 va sortir per a la Gameboy el Snoopy's Magic Show, amb un estil totalment diferent i una mica més interessant:



Com es pot veure, és un joc de puzzles, i el mateix any teníem per a la Nintendo el Snoopy's Silly Sports Spectacular!, un títol d'allò més curiós:



Hauríem d'esperar fins l'any 2001 per tornar a veure un videojoc de la franquícia, després de diverses cancel·lacions de projectes com ara un que s'havia d'anomenar Snoopy Adventure i havia de ser per a la Playstation. Seria, doncs, el Snoopy Tennis de la Gameboy Color el següent en sortir.



Llàstima que el vídeo tingui el so tan baix, però és el millor que hi havia, així que encara gràcies! Bé, en tot cas va sortir el 2001 i després no vam tornar a saber res de la colla de Peanuts fins que el 2006 van editar el Snoopy: The Flying Ace per a mòbils i el fins ara considerat millor videojoc de la saga, Snoopy vs. The Red Baron (Ps2, PSP i PC):



Aquí el tenim. Realment no té mala pinta, però què ens espera de cara al futur? Per una banda el Snoopy DS: Let's go meet Snoopy and his friends, de la Nintendo DS, que encara no ha sortit.



Un joc fet de minijocs, que potser és bo i tot. Ja ho veurem... Però per una altra banda hi ha el Snoopy: World War I Flying Ace, que sortirà per a Xbox 360, Ps3, Wii i PC:



Sembla que tornem a tenir videojocs basats en els Peanuts i especialment en el seu símbol més reconeixible. A veure si la cosa continua o, si més no, ens deixa un parell de jocs de qualitat, com es mereix aquesta obra mestra del còmic americà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...