Què estàs buscant?

dissabte, 2 de gener del 2010

Cinema i videojocs: El Gran Falcó

Bon Any 2010 a tothom! No sé si coneixeu la pel·lícula de 1991 El Gran Falcó (Hudson Hawk), protagonitzada per en Bruce Willis. Jo no l'he vist, però sí que tinc present la imatge del pòster, precisament gràcies al videojoc que se'n va fer i del que al parlaré avui. La d'avui no és una entrada per recordar, de fet m'he passat el dia malalt i encara gràcies que escric, però compleix amb la tasca de documentar.



La portada de la versió de Commodore 64 era, de fet, l'única que remetia a la pel·lícula, però si jo la recordo d'haver-la vist a la Hobby Consolas deu ser que la promocionaven així també per a la NES i la Gameboy, versions que tenien una altra caràtula.

A banda de l'esmentat C64, també hi era per a Atari ST, Amiga i Spectrum, pel que fa a microordinadors, i en consoles el tenim per a la Gameboy i la Nintendo.



Aquí el tenim per a l'Amiga, una versió bastant bona i pel que veurem a continuació probablement la millor:



El de la NES, que té una banda sonora sorprenentment... poc bona. Vegem l'única versió portàtil d'aquest videojoc, per a la germana petita de la família Nintendo:



Es veu d'una hora lluny que és una versió d'emulador i demano disculpes per la introducció, però era l'únic vídeo d'aquest joc sense comentaris en àudio ni colors afegits pel Super Gameboy. Bé, no cal mirar-se'l gaire per veure que jugablement és probablement la pitjor de les tres versions que he documentat en vídeo.

Una pel·lícula menor, dins la filmografia de Bruce Willis i dins la història del cinema en general, que en forma de videojoc va tenir més èxit, sense arribar tampoc a extrems remarcables, ja que no deixa de ser un joc normalet i, segons la versió, fins i tot dolent. Però existeix, és un videojoc basat en una pel·lícula i com a tal el faig constar. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...