Què estàs buscant?

dilluns, 11 de gener del 2010

Els pitjors jocs de la història: White men can't jump (Jaguar)

Potser a algú li sona el nom d'aquest videojoc considerat com un dels pitjors de l'Atari Jaguar, que ja és dir. Si el nom resulta familiar és precisament perquè es basa en la pel·lícula del mateix nom, protagonitzada per Wesley Snipes i Woody Harrelson, que en català s'ha emès com a Els blancs no la saben ficar.



El joc és de 1995 (el film de 1992) i va sortir només als Estats Units, on també se'l considera escòria. Una consola que teòricament era de 64 bits (en realitat no ho era) i que va representar una estafa absoluta, tenia entre els jocs del seu discret catàleg aquest arcade (perquè simulador segur que no és) de bàsquet de carrer de 2 contra 2 i que era compatible amb l'accessori Team Tap, que permetia jugar 4 persones alhora.



Però va ser un fracàs total. Entre altres motius tenim els lamentables gràfics, que no només no eren de 64 bits (la consola en sí no ho era, en realitat), sinó que no arribaven ni als mínims que havia mostrat la Jaguar fins llavors, i pecaven d'estar massa pixelats i tenir unes animacions molt dolentes. El so, com es pot sentir al vídeo, era malauradament coherent amb el nivell gràfic. I el més important, la jugabilitat, també era indigna, amb uns controls que no acabaven de respondre i una sensació constant de confusió sobre el que passava a la pista, a més d'unes situacions tan poc realistes que no eren ni tan sols pròpies d'un arcade esportiu.

En resum, que si som fanàtics col·leccionistes i volem la Jaguar, endavant, però al seu catàleg hi ha jocs molt millors. I si ens fa gràcia aquest videojoc perquè ens va agradar la pel·lícula, cometrem un error si el comprem, perquè es veu que només comparteixen el títol i la temàtica, i no hi ha cap personatge reconeixible. Un cop més, i ens cansarem de veure'n exemples, la conversió en videojoc d'una pel·lícula, sigui oficial o no, acostuma a acabar malament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...