Què estàs buscant?

dissabte, 9 de gener del 2010

Jocs estranys: Michael Jordan. Chaos in the windy city (Super Nintendo)

En Michael Jordan, com a un dels millors jugadors de la història del bàsquet que va ser, també va protagonitzar productes d'entreteniment fora de la seva feina com a jugador, entre els quals la  divertida pel·lícula Space Jam. Naturalment, també va sortir en videojocs, però (gairebé) mai no apareixia als jocs de bàsquet seriosos, als oficials de l'NBA, perquè era molt gelós de la seva imatge i demanava massa calers per cedir en aquest sentit. Això es diu, però el que està clar és que era un tema de llicències. I se'l va trobar a faltar molt, amb l'excepció del mític Jordan vs. Bird, de 1988. En canvi, sí que sortia en cartutxos tan estranys com aquest, que segons sembla també podria haver anat a la secció "Els pitjors":



La caràtula i el títol ja fan que ens ensumem que la qualitat general del joc no deu afavorir gaire la imatge que tant li agrada mantenir al llegendari i admirat (també per part meva) Michael Jordan. El més curiós és que va aparèixer el 1994 (el 1995 a Europa) de la mà d'Electronic Arts, la mateixa gent que no aconseguia ficar-lo als seus videojocs de bàsquet, que van començar precisament aquell any amb l'NBA Showdown i van continuar amb els NBA Live des del 95 fins ara.



El més estrany de tot és, com us podeu imaginar, la idea, l'argument del cartutx. Es tracta d'en Jordan en plena missió de rescat dels seus companys dels Chicago Bulls, i ho fa gràcies a la seva habilitat amb la pilota de bàsquet i a les diferents pilotes amb poders que va trobant. Però el més estrany és que els enemics són zombis amb cap de pilota de bàsquet... segur que algú es va fumar alguna cosa que no era tabac quan es va concebre el joc, i a sobre Air Jordan hi va estar d'acord!

Ep, però no us penseu que "estrany" vol dir necessàriament "dolent". Hi ha gent a qui li agrada aquest joc, i no m'estranyaria gens que fos més que acceptable. El que passa és que el xoc provocat per l'argument i les poques esperances que dóna la capsa li van col·locar l'etiqueta i allà s'ha quedat. Podríem estar davant d'un joc divertit i agradable, que no sabem si és bo o dolent, i que si és dolent serà probablement perquè la idea és massa esbojarrada, però sí que podem tenir clara una cosa, i per això és aquí: és estrany.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...