Què estàs buscant?

dissabte, 19 de juny del 2010

L'últim joc de la Turbografx: 21-emon - Mezase! Hotel Ou

La Turbografx, també coneguda com a PC-Engine o TurboGrafx-16 segons el país, és una consola molt desconeguda a casa nostra, però que pertany a la generació dels 16 bits i que al Japó va tenir molt d'èxit. Se'n van fer molts models, i la seva vida es va allargar amb les versions amb CD. Però pel que fa a la primera màquina, la que anava amb jocs no en cartutx, ni en caset, ni en CD, sinó en HuCards, unes targetes de la pròpia NEC, companyia creadora de la consola, l'últim joc és aquest del que parlaré ara.


És el 21-emon: Mezase! Hotel Ou, de 1994 i aparegut només al Japó, i es basava en el manga del duo Fujiko F. Fujio, creador entre altres dels famosíssims Doraemon o Kiteretsu i llegendari a la història del còmic japonès. Aquest 21-emon, acompanyat del robot Gonsuke (típica parella de l'univers d'aquests autors), representa que viu al segle XXI però és l'hereu d'un hotel antic, i també hi ha versió animada d'aquestes aventures.

Bé, doncs resulta que de videojocs només se'n va fer un, que és aquest del que parlo avui. No és estrany que no es produís tant marxandatge com en el cas del gat còsmic, i és que estem parlant d'una obra força més desconeguda formada per quatre volums de manga. Així doncs, només hi ha aquest videojoc i certament és una mica estrany, és més aviat un joc de taula o, més ben dit, un "videojoc de taula": 


No se'n troba gaire informació, ni del joc ni de la pròpia obra, així que no sé si val gaire la pena, però tenint en compte el gènere que és i que cal estar llegint tota l'estona... a no ser que sapiguem japonès i ens interessi molt el còmic o la sèrie... jo diria que podem prescindir d'aquest títol. I un altre dia parlaré de l'últim joc... de la Turbografx-CD.


1 comentari:

  1. Q curiós! no havia sentit a parlar mai ni de la consola ni de l'obra! :P

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...