Què estàs buscant?

diumenge, 11 de juliol del 2010

Curiositats de la història dels videojocs: anuncis (14a part)

Esporàdicament se m'acuden temes relacionats amb els anuncis de videojocs, encara que no passa amb gaire freqüència i per això aquesta secció és pràcticament morta, però fa dies que jugo seriosament al The Legend of Zelda: Link's Awakening de la Gameboy i he buscat anuncis relacionats amb aquesta llegendària franquícia. Aquí els tenim:



Un anunci japonès del The Legend of Zelda: A Link to the Past, de la Super Nintendo, el 1991. Un clàssic imprescindible, però l'anunci fa venir, més aviat, vergonya aliena de tan estrany que és. Tot i així, sembla que es considera mític. El que posaré ara és un anunci americà per al primer The Legend of Zelda, de la Nintendo, que va sortir el 1986 per al Famicom Disk System i el 1987 per a la NES:


Estrany, també, però més simpàtic que l'altre. Com a mínim no fa tanta vergonya aliena. Però el que sí que torna a fer vergonya és aquest altre, també americà i del mateix videojoc:



Per què en aquella època tot s'havia de fer cantant rap? És una tendència que ha disminuït (que no desaparegut), i continua fent una barreja de ràbia i vergonya. Els que es dediquen a aquest gènere musical també ho deuen pensar, perquè realment fa llàstima sentir algú que intenta rimar amb poca gràcia i fer-se el "modern" (?) cantant com un raper. En fi... Fem un salt en el temps (atenció a la frase masclista del final):


Sí, eren altres temps, els del The Legend of Zelda: Ocarina of Time, un imprescindible de la Nintendo 64 que va sortir el 1998 i que segons el portal Gamerankings és el millor videojoc de la història. Molt més digne que els altres anuncis, la caga al final, i molt, amb la pixada fora de test. Per si algú no sap anglès o senzillament li fa mandra mirar el vídeo, diu "Salvaràs la noia... o jugaràs com una?". Increïble. Bé, tornem a 1993, amb l'anunci japonès del The Legend of Zelda: Link's Awakening, que és el que estic intentant acabar-me ara:


Típicament japonès, però aquest cop no intenten rapejar ni fer balls estranys. No ens els trauríem de sobre, encara, perquè a la versió americana hi tornen:


Que no ens estan explicant res del joc, pràcticament ni es veu, però devien pensar que vendrien més si hi posaven un tio fent un trist rap. El següent és el del The Legend of Zelda: Twilight Princess, per a la Wii (tot i que també va sortir en Gamecube), de 2006:


No és que sigui gaire especial, però feia venir salivera en veure les possibilitats de control de la Wii sobre el joc, i certament és un dels seus must have.

Finalment, malgrat que no he posat els anuncis de totes les entregues de la franquícia perquè ens hi podríem estar hores, volia mostrar-vos un anunci de l'últim joc que ha sortit fins ara, el The Legend of Zelda: Spirit Tracks de la Nintendo DS (2009), amb molts més mitjans, més cinematogràfic que mai:


Hem vist una colla d'anuncis, molt diferents, alguns de més afortunats que d'altres, però una llegenda com aquesta, la de la princesa Zelda i el seu Link, tan important a la història dels videojocs, també havia de tenir la seva pròpia llegenda en forma d'anuncis. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...