Què estàs buscant?

dimecres, 12 de gener del 2011

Jocs que no van veure la llum: Propeller Arena (Dreamcast)

Enguany farà 10 anys dels atemptats contra les Torres Bessones o World Trade Center de Nova York, sembla mentida com passa el temps. Allò va ser terrible, sobretot perquè ens ho van explicar en directe, no tant per la quantitat de morts, que en les guerres és moltíssim més gran. Però bé, aquells fets van commocionar el món, va fer tornar encara més paranoics els Estats Units i hi va haver una sèrie de canvis en moltes pel·lícules que s'estaven fent, per tal de no ferir sensibilitats. El que potser no és tan conegut és que també va afectar als videojocs, tot i que se sap que al Grand Theft Auto IV, de 2008, no hi podem pilotar avions (sí helicòpters) perquè no se'ns acudeixi fer-los xocar contra edificis, tenint en compte que Liberty City és Nova York.


El Propeller Arena (nom complet Propeller Arena: Aviation Battle Championship) havia de sortir per a la Dreamcast a mitjan setembre de 2001, i era un títol molt esperat del gènere dels combats aeris (amb avions de la II Guerra Mundial), de vegades en entorns urbans. Com ens podem imaginar, va tenir mala sort per la seva inoportunitat. Per acabar-ho d'adobar, la 128 bits de Sega estava a punt de perdre el suport de la companyia i aviat seria descontinuada. 



No és un gènere que em cridi gaire, però es veu que el joc era molt popular abans de la seva sortida (i després, perquè tot i cancel·lar-se sembla que es va acabar filtrant per internet, i és que de fet ja estava acabat). Combats multijugador, joc en línia i fins i tot xat de veu en línia, característica que només tenia un joc d'aquella consola, l'Alien Front Online.

També cal destacar que els responsables del títol eren els d'AM2, l'estudi que va crear per a Sega l'After Burner II, l'Space Harrier, els Out Run, els Daytona USA, els Virtua Fighter o els Shenmue. Poca broma. A més, gràfics espectaculars, divertit, música punk-rock... Ho tenia tot per a triomfar, però el món dels videojocs és així, i si es topa amb la censura i més en un cas com aquest... poca cosa s'hi pot fer. El que es pregunta la gent és per què no va veure la llum ni tan sols en algun altre sistema. Un misteri. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...