Què estàs buscant?

diumenge, 23 de gener del 2011

Videojocs polèmics: Six days in Fallujah

El videojoc polèmic d'avui ho era tant, que en realitat n'hauria de parlar a Jocs que no van veure la llum, perquè efectivament no va arribar a sortir, tot i que ara ho puntualitzaré. Els americans, com ja sabem, fan el que els dóna la gana, però quan tenen un tema tabú s'entossudeixen a censurar tant com poden i no hi ha manera de treure'ls d'allà. Es poden fer FPS on els enemics siguin extraterrestres, zombis o membres d'exèrcits futuristes no associables a cap país. També es poden fer videojocs de guerra basats en grans conflictes del passat. Però sembla que la segona guerra d'Iraq, i concretament una de les seves batalles més dures, la de la ciutat de Fallujah, ni tocar-la.



En aquesta notícia, que he posat perquè tot i estar en anglès pot ser prou il·lustrativa, hi veiem els dos bàndols de la controvèrsia. Per una banda, els creadors del joc (i els seus col·laboradors, marines en actiu o no), que el volen vendre com un document històric i acurat de com va ser aquella operació. Per l'altra, les famílies dels combatents morts, aproximadament un centenar (més de 1300 iraquians també van morir, però a qui li importa?), que ho troben frívol i totalment fora de lloc. 

Jo penso que no és més frívol que fer un videojoc de la Segona Guerra Mundial, o de la del Vietnam. L'única diferència és que, per qüestions cronològiques, toca més de prop, però és el mateix. Si està bé o no, no seré jo qui ho digui, malgrat la meva opinió que no hi hauria d'haver temes tabú, però penso que el que s'apliqui a les guerres passades també s'hauria de poder aplicar a les que, per desgràcia, encara tenim.

El cas és que havia de sortir per a Xbox 360, Playstation 3 i ordinadors, i l'havia de publicar Konami, però va decidir deixar-ho estar el 2009, no només per les protestes de familiars, sinó també de veterans de guerra tant dels Estats Units com del Regne Unit. Els creadors del joc, Atomic Games, encara busquen una nova companyia que els el publiqui, i no és segur que hagi estat cancel·lat, però de moment no sortirà.


1 comentari:

  1. La doble moral dels nord-americans evitara que veiem aquet joc publicat.

    Estats Units, el pais de la llibertat...

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...