Què estàs buscant?

dimecres, 23 de març del 2011

L'últim joc de la Gameboy Advance

La Gameboy Advance va sortir el 2001 i representava una important millora del concepte de videoconsola portàtil en color respecte a l'anterior intent de Nintendo amb la Gameboy Color. No hi ha dubte que més de 82 milions d'unitats venudes és una xifra que parla per si mateixa, i el seu catàleg és ple de títols de gran qualitat, però n'hi ha uns que van ser els últims en sortir a cadascun dels tres mercats que normalment tenim en compte: el japonès, el nord-americà i l'europeu. En quin d'ells es va acomiadar primer, la GBA? 



Doncs va ser al Japó, amb el Final Fantasy VI Advance, del 30 de novembre de 2006. Era el tercer remake del joc, després que sortís originalment per a la Super Nintendo el 1994 i el 1999 se'n fes una nova versió amb millores per a la Playstation, però en aquelles dues ocasions no va passar dels Estats Units, mentre que amb la versió de la Gameboy Advance arribaria per primer cop a Europa, precisament el continent del que es va acomiadar en penúltim lloc:



The Legend of Spyro: The Eternal Night sortia el 2007 com a últim joc de la Gameboy Advance en territori europeu el 2 de novembre, data en què també apareixien les versions per a Playstation 2 i Nintendo DS (la de la Wii va sortir una mica més tard), i era la segona part del que es coneix com a The Spyro Trilogy, dins l'extensa saga de les aventures d'aquest dragonet que va néixer el 1998 a la Playstation. Per tant, l'últim territori d'on es va acomiadar la Gameboy Advance van ser els Estats Units:



Es tracta del Samurai Deeper Kyô, basat en la història vista originalment en forma de manga de 38 volums (1999-2006, publicat aquí per Glénat) i d'anime de 26 episodis, tots de 2002, precisament l'any d'aparició original del joc al Japó. Per tant, no va ser un títol exclusiu dels Estats Units, sinó un que hi va arribar força tard i que, per casualitat, es va convertir en el darrer joc llançat per a la Gameboy Advance, fet que tindria lloc el 12 de febrer de 2008, segons la Wikipedia.



2 comentaris:

  1. Al japó ho van fer bé, treure Final Fantasy VI com a últim joc és una manera magnífica d'acabar.

    En el vídeo on hauria de sortir el de Samurai Deeper Kyô en realitat surt el de The Legend of Spyro una altra vegada.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per l'avís, ja ho he solucionat. Devia ser un problema de copiar i enganxar, que no va copiar bé la segona vegada... :P

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...