Què estàs buscant?

dimarts, 26 d’abril del 2011

Cinema i videojocs: Blade Runner

L'altre dia van fer al canal 3XL la mítica pel·lícula Blade Runner, considerada per molts com la millor del gènere de la ciència-ficció i en general un dels millors films de la història. Es va estrenar originalment el 1982 i es basa en una novel·la d'en Philip K. Dick anomenada Somien els androides xais elèctrics?, per altra banda diuen que força diferent de la pel·lícula. Sigui com sigui, va ser a partir de Blade Runner que l'autor de la novel·la original va començar a rebre atenció, i precisament va morir aquell any, a l'edat de 53 anys i uns mesos abans de l'estrena del llargmetratge. 

Doncs bé, jo l'havia vist de petit i no en recordava res, però que emetessin el muntatge final, tal com l'havia volgut sempre el seu director Ridley Scott i que no va veure la llum fins el 2007, em va anar molt bé per poder-la veure tal com sempre hauria d'haver estat, i em va encantar. I llavors vaig pensar si se n'havien fet videojocs.  


És la pantalla de títol de la versió de l'Spectrum del Blade Runner, de 1985. No he trobat cap vídeo in-game d'aquesta versió ni de la del Commodore 64 o l'Amstrad CPC, que són les altres dues plataformes que tenien aquest títol al seu catàleg. Tenim poca informació visual d'aquest joc, però en tot cas es redueix a coses com aquesta captura de la versió C64:


Afortunadament la cosa no va acabar aquí (gairebé, però), sinó que el 1997 sortia un altre videojoc, amb el mateix títol, per a PC. I feia així:


El que vèiem al vídeo és la introducció del joc. No us sembla que té uns gràfics força impressionants per ser de 1997? A mi, sí. A veure com és per dins:


És una aventura gràfica que reflecteix d'una manera excel·lent l'ambientació del film, perquè és això: un joc basat en Blade Runner, no un joc de Blade Runner. El seu protagonista no és en Deckard, sinó un personatge creat expressament per a l'ocasió, en Ray McCoy, que de la mateixa manera que el personatge interpretat per en Harrison Ford, és un caçador de replicants, en aquest cas principiant, amb la seva pròpia missió.

Sí que hi ha referències a en Deckard i, naturalment, als elements que coneixem de la pel·lícula, però és una història nova, creada per al videojoc, cosa que li proporciona un atractiu que no tenen els habituals jocs basats en films, que no sorprenen argumentalment parlant i que, com ja he dit moltes vegades, acostumen a ser mediocres. Però aquest joc va ser molt ben rebut per la crítica. 

En veurem algun per a consoles quan s'animin a fer la versió 3D de la pel·lícula (cosa que, ens agradi o no, i a mi no m'agrada, es veu que està força confirmada)?  





1 comentari:

  1. Els primers tràilers i imatges de la nova entrega de Deus Ex em van recordar enormement a la peli (que només he vist en la versió final que comentes, quan la van estrenar en cinemes)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...