Què estàs buscant?

divendres, 27 de maig del 2011

L'últim joc del 32X

El 32X és un dels dos accessoris-consola, que dic jo, per a la Mega Drive, juntament amb el Mega-CD. Dues idees fallides que van significar el principi de la fi de Sega com a fabricant de consoles, però que mentre vivien van deixar uns quants títols dignes de recordar. Avui el que farem serà repassar quins són els darrers jocs que van sortir per al "bolet" de la Mega Drive, de vida curta i avui dia cobejat per gent com ara jo, que ens hem de fer fotre perquè no és gens fàcil, econòmicament parlant, d'aconseguir.


El Virtua Fighter 32X, del qual ja vaig parlar a l'article dedicat a aquesta revolucionària saga, si ens hem de refiar de la Wikipedia va ser l'últim títol llançat al Japó, el 20 d'octubre de 1995, i a Europa va sortir el 30 de novembre del mateix any, cosa que podria convertir-lo també en l'últim al Vell Continent. Hi ha qui afirma, però, que aquest honor correspondria a un altre joc:



Es tracta del Darxide, exclusiu del mercat europeu, però com que a la Wikipedia no hi ha la data exacta només puc dir que... segurament sí. Ara, a banda de la seva indiscutible qualitat tècnica també és destacable perquè la seva raresa fa que, segons els entesos, tingui un valor al mercat de segona mà que supera els 1.000 euros. A mi el gènere no m'agrada gaire, però si un dia me'l trobo per casualitat us ben asseguro que el compraré per tal d'especular. Ara bé, el cas és que el darrer títol llançat al mercat dels Estats Units vindria després, perquè no en tenim la data exacta però és de 1996.



És el The Amazing Spider-man: Web of Fire, que només va aparèixer als Estats Units, de manera que esdevé també l'últim joc absolut d'aquell perifèric que no va tenir gens de sort comercialment parlant però que, com deia abans, ens va deixar bons títols. Sembla que el de l'Home Aranya no és el millor exemple d'això que acabo d'afirmar, però el Virtua Fighter 32X sí. 

El que passa és que, tot i que no duu la Mega Drive més enllà dels seus límits, que és l'objectiu del 32X, i per tant podria haver sortit perfectament en format cartutx per a la 16 bits de Sega, que només sortís als EUA i per a un sistema fracassat el fa doblement rar i el converteix en un producte desitjat pels col·leccionistes. Som així de rucs, però nosaltres els europeus ens en podem oblidar, perquè a diferència del que passa amb els cartutxos americans de la Mega Drive, compatibles amb les consoles europees, amb el 32X no passa el mateix (diuen, però, que l'americà i el japonès són compatibles entre ells). Ara, qui vulgui deixar-se calés en modificacions de la consola o en un equip Mega Drive + 32X d'origen estatunidenc... per mi endavant. 











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...