Què estàs buscant?

diumenge, 25 de setembre del 2011

Còmics i videojocs: The Avengers

Abans-d'ahir vaig parlar d'un videojoc dels Avengers que va ser cancel·lat i del que molt recentment s'ha fet públic un vídeo. Havia de ser el joc de la pel·lícula de 2012, però va ser arxivat per THQ Australia. Segurament algú altre s'encarregarà de tenir preparat algun altre títol que el substitueixi a l'hora d'acompanyar l'esperat film basat en el grup de superherois més famós de la Marvel, però això no vol dir que no existeixin ja videojocs dels Avengers. Els repassem:


Captain America and the Avengers és una recreativa de 1991 que, com podem veure al vídeo, té com a formació el Capità Amèrica, l'Iron Man, la Visió i en Hawkeye. Gràficament no és gaire espectacular, els personatges es veuen força petits, però sembla divertit, i és que els beat'em up gairebé sempre ho eren. A més, permet jugar amb un altre jugador i també amb tres més, que deu ser encara millor. Se'n van fer versions domèstiques, d'aquest:


La primera, el mateix 1991, va ser per a la NES, encara que no s'assemblava excessivament al concepte de la versió arcade, perquè en comptes d'un beat'em up amb llibertat de moviments horitzontals i verticals, aquest és més aviat de plataformes. A més, només es poden controlar el Capità Amèrica i en Hawkeye, que han de rescatar els altres dos. Per tal de veure les versions més fidels a la recreativa haurem d'anar-nos-en al 1992:


Va ser l'any de la versió per a la Mega Drive, però després també va sortir per a la Super Nintendo, la Game Gear i la Gameboy, aquestes dues el 1993. Veurem la de la Gameboy, que sembla que no era gaire bona:


No sembla, com a mínim, gaire fluïda. Amb això ja hem repassat el 50 per cent dels videojocs dels Avengers, encara que sembli mentida per la popularitat del grup, perquè el 1995 tindríem l'últim videojoc que se'n va fer:


Avengers in Galactic Storm era responsabilitat de la mateixa gent, Data East, però la jugabilitat canviava completament. Era un joc de lluita 1 contra 1 i la seva plantilla estava basada en l'arc argumental Operation: Galactic Storm, que el 1992 va néixer com a crossover de diverses col·leccions relacionades amb els Avengers. Per tant, no és la plantilla habitual, només el Capità Amèrica és realment conegut, però sí que hi ha com a assistents l'Iron Man, en Hank Pym, la Visió i en Thor.

Malgrat que no va tenir versió domèstica, aquest títol destaca perquè va ser el primer joc de lluita que va incloure el concepte dels assistents, cosa que després veuríem moltes vegades en d'altres títols, entre els quals els relacionats amb Marvel com ara els Marvel vs. Capcom. És en aquesta mena de jocs que tornaríem a veure els personatges, protagonistes també de videojocs en solitari, però amb la marca pròpiament dita de The Avengers la cosa es va acabar el 1995. Això sí, com ja hem dit previsiblement hi haurà un tercer títol el 2012, 17 anys després.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...