Què estàs buscant?

dilluns, 19 de setembre del 2011

Hard Drivin', el primer joc de cotxes en 3D

Abans d'ahir vam parlar del Virtua Racing, un títol revolucionari perquè ens presentava curses de cotxes en 3D d'una manera força decent el 1992, i amb una popular conversió a la Mega Drive dos anys després, però... quin va ser el primer joc de cotxes en 3D, en realitat? Doncs el Hard Drivin', de 1989.


Es veu encara més rudimentari que el Virtua Racing i no sembla gaire bo, divertit ni que transmeti sensació de velocitat, però en una època en què pràcticament no hi havia jocs que fessin servir polígons en 3D, aquest va ser el primer de conducció que els va emprar, quan tots eren en 2D, fossin bons o no.

Consta, segons la Wikipedia, com un dels primers jocs que permetien posar més de tres lletres a la llista de les millors puntuacions, una ximpleria que no deixa de ser una curiositat. També destaca per la repetició instantània dels accidents, que es reprodueix just abans de la recuperació però que es pot ometre.


El joc, d'Atari, es va convertir a diversos sistemes domèstics el mateix 1989, com és el cas de l'Amiga (que vèiem al vídeo), l'Amstrad CPC, el Commodore 64 o l'Atari ST (la mateixa Atari havia de tenir-hi representació, naturalment). El 1990 va sortir per a l'Spectrum i MS-DOS i el 1991 per a l'Atari Lynx (novament Atari) i la Mega Drive:


No és que l'original fos cap meravella, però cap conversió domèstica no era a l'alçada d'aquell. Al cap i a la fi, com ja vam dir, les primeres 3D mínimament decents per a un títol de conducció se les va endur la Mega Drive amb el Virtua Racing.

Tot i així, cal lloar el Hard Drivin' com a pioner, i també perquè, malgrat l'obligatòria perspectiva en primera persona i la poca fluïdesa del joc, amagava possibilitats que no s'havien vist fins llavors, o no gaire almenys, com ara el fet de poder circular per fora del circuit durant un temps limitat o petits trucs que anaven des de poder atropellar una vaca fins a desvelar un circuit secret on es podia córrer contra un cotxe controlat per la màquina. O, sense anar més lluny, la fidelitat de la conducció amb canvi manual. Se'n van fer seqüeles? I tant:


Una va ser el Race Drivin', de 1990, que era molt semblant si l'hem de jutjar pel vídeo. Es va convertir a l'Amiga, l'Atari ST, MS-DOS, Mega Drive, Gameboy i Super Nintendo, amb recepció crítica desigual. El 1991 va sortir el Hard Drivin' II: Drive Harder:


El vídeo és de la versió per a l'Amiga, però també va sortir per a l'Atari ST i MS-DOS. Segons la Wikipedia, el 1993 havia de sortir el Hard Drivin's Airborne, però va ser cancel·lat. En teoria n'hi ha un altre, de 2001 i per a Xbox, Ps2 i Gamecube, l'Street Drivin', però en canvi només consta a la Wikipedia i no en trobo cap vídeo ni imatge estàtica. Curiós.

Si voleu provar l'original, el teniu al recopilatori de 2004 Midway Arcade Treasures 2, per a Xbox i Playstation 2, que als Estats Units també va sortir en Gamecube. L'acompanyen 19 clàssics més de Midway, entre els quals l'Arch Rivals, el Mortal Kombat II i el Mortal Kombat 3.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...