Què estàs buscant?

dimecres, 23 de novembre del 2011

Cinema i videojocs: Total Recall

Suposo que no cal presentar gaire aquesta pel·lícula protagonitzada per l'Arnold Schwarzenegger i la Sharon Stone, dirigida per en Paul Verhoeven el 1990 i basada en un relat de l'escriptor de ciència-ficció Philip K. Dick Ho podem recordar per vostè a l'engròs

Per si de cas, però, us recordaré que Desafiament Total, títol mal traduït respecte a l'original i que en la versió catalana s'ha tret de la castellana, és aquell film amb escenes tan mítiques com la del protagonista asfixiant-se al sòl de Mart amb els ulls sortint-li de les òrbites, l'aparició del llegendari Kuato, una mena de Jordi Pujol que es trobava a la panxa d'un altre personatge o una mutant que tenia no dues, sinó tres glàndules mamàries.


Un dels èxits més grans del cinema d'acció dels anys 90 del segle passat, estrenat precisament l'any que s'obria la dècada, que com us podeu imaginar també va passar pel món dels videojocs. Llàstima, però, que només ho fes una vegada.


Va aparèixer el mateix 1990 per a la NES gràcies a Acclaim, i de fet jo recordo haver-lo vist als anuncis de botigues de videojocs que hi havia a la Hobby Consolas de l'època. Però aquest plataformes d'acció no va tenir gens de bona acollida, almenys és el que podem deduir veient la nota mitjana que li dóna la majoria dels jugadors.


El 1991 Ocean va portar el joc a l'Amstrad CPC (la versió que hem vist al vídeo), el ZX Spectrum, l'Amiga i el Commodore 64, després d'haver-lo tret el 1990 per a l'Atari ST. Sembla que a alguns usuaris els van agradar una mica més aquestes versions per a microordinadors, però l'experiment no va ser especialment afortunat en el cas de la versió C64. Mireu i escolteu (si enteneu l'anglès, és clar) el següent vídeo:


En resum, problemes de moviment, errors que impedien jugar-hi correctament, maneres absurdes de morir i poca fidelitat a l'argument de la pel·lícula (tot i que la versió de la NES, pel que en diuen, té problemes semblants). En canvi, el de l'Amiga sembla força millor:


Hem vist altres casos de mals videojocs basats en films, moltes vegades de fet, però sovint no suposa un problema a l'hora de fer-ne més i més jocs. No és el cas de Total Recall, que no va tornar a passar per les consoles... fins l'any que ve, el 2012.


Encara no hi ha cap imatge del videojoc que es farà, però es basarà en el remake de la pel·lícula que s'estrenarà el proper estiu i que comptara amb en Colin Farrell, la Kate Backinsale, la Jessica Biel i el gran Bryan Cranston (Breaking Bad) al repartiment. 

De moment només se'n sap que serà un multijugador massiu en línia i que serà per a PC. Si hi haurà altres versions, que segurament sí, és quelcom que encara s'ha de confirmar. La pel·lícula, com és habitual, serà examinada amb lupa perquè toca un clàssic molt estimat de la ciència-ficció i l'acció, però el videojoc té l'oportunitat de superar un llistó que no està gens alt. El temps ens ho dirà.



 






3 comentaris:

  1. Jo vaig tenir al seu moment la versió d' Spectrum i era de lo pitjor que he jugat mai. Un despropòsit, i més venint de la GRAN Ocean, que no feia gaire havia editat els genials Robocop y Batman The Movie.

    Total Recall intentava repetir esquema dels jocs anteriors, fases variades (plataformes, conducció...), pero cap d'elles és destacable, tot lo contrari.

    Més destacable és Navy Seals, una altra adaptació de pel·lícula que va editar Ocean més o menys per la mateixa época.

    ResponElimina
  2. Gràcies per la teva aportació, és interessant tenir-ne una opinió de primera mà, tenint en compte que jo no he provat el joc i m'he de refiar dels comentaris que trobo quan en busco informació.

    Mític Navy Seals, que no he jugat mai tampoc però que semblava un imprescindible, per exemple, del catàleg de la Gameboy. Potser quan torni a tenir feina el buscaré per a la meva col·lecció de jocs retro. :)

    ResponElimina
  3. La versió de Gameboy era molt diferent a la d'Spectrum, siguent la segona millor, sota el meu criteri.

    Com a molts jocs d'Spectrum i demés ordinadors, a la cara B del joc hi havia un altre joc completament diferent, i es podia jugar sense cap clau ni res. Una espècie d'Alien Storm, però amb l'ambientació de la película, clar.

    El joc principal estava prou bé, tot i que era MOLT difícil, i això va espantar la gent. Com a anècdota comentar que tant Total Recall com Navy Seals costaven en botiga 1.200 pts, quan ja feia anys que els jocs tenien el mític preu de 875 pts. Tots dos venien en caixa de cartrò, que s'havia posat de moda amb altres jocs com el de les Tortugues Ninja o Pang.

    Em sembla que juntament amb Final Fight van ser dels últims jocs que vaig comprar per l'Spectrum. La Microhobby del moment parlava de conversions com Street Fighter 2 i Toki, però mai van arribar a les meves mans.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...