Què estàs buscant?

divendres, 25 de novembre del 2011

Jocs que no van sortir del Japó: Namco x Capcom

Avui torno a parlar d'un d'aquells videojocs que no van sortir del seu país d'origen, el Japó, i en aquest cas només el títol fa venir salivera, però per desgràcia no va arribar a Occident ni hi arribarà. Es tracta del Namco x Capcom, que va aparèixer només per a les Playstation 2 japoneses el 2005.


De fet, ja l'havia esmentat quan vaig parlar del personatge Sir Arthur, però avui li dedicaré més temps i lletres, atès que és perfectament adequat per a aquesta secció de recent creació. Bé, el nom mateix del joc ja deixa ben clara una cosa: barreja personatges de Capcom i de Namco, dues de les companyies desenvolupadores de videojocs més famoses del Japó i, en realitat, rivals. Però no es tracta d'un títol de lluita dels que acostumen a barrejar lluitadors de dos universos diferents, normalment amb Capcom com a una de les implicades. No, Namco x Capcom és una altra història:


Res a veure amb la lluita, senyores i senyors. És un RPG a mig camí entre el d'acció i el tàctic, els personatges es mouen per caselles (per tant, oblidem-nos de veure'ls fent àgils saltirons i amb atacs tan ràpids que la vista humana no pot seguir) i la història gira al voltant de dos personatges originals que interactuaran amb els altres, com dèiem pertanyents als respectius universos Capcom i Namco.


Pel que fa als personatges que participen en aquesta curiosa iniciativa, n'hi ha moltíssims, però els més destacats són, per part de Capcom: l'esmentat Sir Arthur de la saga Ghosts'n Goblins, en Ryu, en Ken, la Chun-Li, l'Akuma, la Cammy, la Sakura o l'M. Bison dels Street Fighter, la Morrigan i la Felicia dels Darkstalkers, i en Mike Haggar i en Guy dels Final Fight, entre molts altres d'aquestes i altres sagues.

Per part de Namco tenim gent dels Tekken, dels Klonoa, del Soul Edge i el Soul Calibur II i dels Xenosaga, entre altres, encara que en general són menys coneguts pel públic occidental. I que fos un joc d'aquestes característiques tan allunyades del que s'espera de les dues companyies devia influir notablement en el fet que no es llancés fora del Japó.  


Amb aquesta intro d'estil anime es presentava el joc, i nosaltres ens hem de conformar amb Youtube si la volem veure. D'altres experiments estranys, com Tatsunoko vs. Capcom, sí que van arribar a Occident, però per insistència dels fans i perquè, de fet, en aquest cas es tracta d'un joc de lluita i sempre té més sortida. Hem de donar les gràcies perquè a més és un gran joc de lluita per a la Wii, però que la meitat de la seva plantilla la formessin personatges molt desconeguts fora del País del Sol Naixent ho va posar tot plegat en perill.

En canvi, un altre títol que sí que era de característiques semblants al Namco x Capcom i que era per a la Playstation 3 sí que va sortir d'allà. És el Cross Edge (2008), un RPG tàctic que barreja personatges de jocs de Capcom, Namco Bandai (ara es diu així), Nippon Ichi Software i Gust Corporation. Paradoxalment els personatges que hi surten són força menys coneguts que els d'aquell no tan llunyà Namco x Capcom. El que sí que estava clar que ens arribaria és aquest:


L'Street Fighter x Tekken sortirà el març de 2012 per a Xbox 360, PS3, PS Vita i PC i tornarà a unir Capcom i Namco, aquesta vegada en un joc de lluita, molt adequat tenint en compte que totes dues companyies rivalitzen des de fa molts anys en el camp dels videojocs d'aquest gènere. Serà la versió de Capcom de la hipotètica trobada, amb l'estil de l'Street Fighter IV, mentre que Namco prepara la seva versió, en les 3D pròpies dels Tekken, de cara a 2013 i amb el nom de Tekken x Street Fighter. Però bé, no ens estendrem més sobre aquesta qüestió perquè al cap i a la fi avui el que tocava era parlar d'un títol concret que no va sortir del Japó. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...