Què estàs buscant?

dijous, 15 de desembre del 2011

Jocs que no van veure la llum: Star Fox 2

He de reconèixer que no he jugat mai a cap Star Fox, saga que va néixer a la ment del mestre Shigeru Miyamoto, pare dels Mario, els Zelda i els Donkey Kong principalment, però sé que és una franquícia molt important i emblemàtica de Nintendo i és un tema que quan pugui corregiré. Això no em treu, però, el dret de parlar d'un dels títols de la sèrie que van quedar al llimb i no van veure mai la llum, com és aquest Star Fox 2


L'Star Fox 2 havia de sortir per a la Super Nintendo el 1995 i era la seqüela del celebrat Star Fox, de 1993, un joc que havia meravellat i que prometia fer un pas més en aquesta segona entrega, amb la nova versió del xip Super FX. Estava pràcticament acabat del tot, només faltava polir alguns detalls, però a última hora el senyor Miyamoto va decidir que es cancel·lava i s'arxivava per sempre.


Ara tenim aquest vídeo perquè a partir de la beta diversos fans han afegit coses, l'han traduït i s'han encarregat dels problemes que quedaven per solucionar, però el títol no va sortir oficialment i per als amants de la saga és una gran espina clavada que Nintendo no té, almenys declaradament, intenció de recuperar ni tan sols per a la Consola Virtual de la Wii.

El motiu per a la cancel·lació, decidida pel creador de la sèrie i explicada més endavant per un dels programadors del títol, va ser que s'acostava massa el llançament de la Nintendo 64 i es va considerar preferible no llançar un joc tan avançat en matèria de 3D quan el que es volia era impressionar amb la llavors imminent nova consola. Així de senzill, tant li feia que l'Star Fox 2 tingués pinta de ser un gran joc i d'aconseguir un gran èxit comercial. La ironia és que la Nintendo 64 es va retardar, va sortir a mitjan 1996 i l'Star Fox 2 hauria tingut més d'un any de vida sense la presència de la nova generació de la companyia. 


Segons el mateix Miyamoto, aproximadament un 30% de les idees d'aquell malaguanyat joc van acabar formant part del també celebrat Star Fox 64 (1997), que veiem al vídeo i que recentment ha estat refet per a la Nintendo 3DS. Almenys ens queda això. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...