Què estàs buscant?

dimecres, 4 de gener del 2012

Videojocs animats: F-Zero GP Legend / F-Zero Falcon Densetsu

Se m'ha acudit una nova secció, i estrenar-la amb el 2012 (encara que no és la primera entrada de l'any) també em fa il·lusió i em dóna forces per a continuar ara que el bloc és a punt d'arribar al seu tercer aniversari i, per tant, de començar el seu quart any. Es tracta de repassar sèries de dibuixos, bàsicament japonesos i per tant anime, que s'hagin basat en videojocs.



I el vídeo que hem vist correspon a la primera part del primer episodi de l'anime F-Zero GP Legend, emès originalment al Japó com a F-Zero: Falcon Densetsu en 51 episodis de 2003 a 2004, coincidint temporalment amb el videojoc del mateix nom per a la Gameboy Advance que, de fet, es basa en la sèrie de dibuixos.

Per què, doncs, no l'he classificat com a videojoc basat en una sèrie? Doncs perquè, com segurament ja sabeu, la sèrie al seu torn es basava en la franquícia F-Zero, una veterana saga de velocitat futurista (subgènere del que parlaré molt aviat) pròpia de Nintendo, que va néixer a la Super Nintendo i va rebre seqüeles i/o actualitzacions per a la mateixa consola, la Nintendo 64, recreatives, la Gameboy Advance i la Gamecube. Si us fa gràcia sentir-la en anglès dels Estats Units, perquè allà també va arribar (tot i que es va cancel·lar al cap de pocs episodis), aquí en teniu un vídeo:


Qualitat VHS, sí, què hi farem... No sé per què no es van fer sèries basades en els altres títols de la saga. Bé, potser el que m'estranya és que s'arribés a fer un joc, de fet, dels F-Zero, però l'elecció d'aquest títol concret segurament té a veure amb el rellançament de la continuïtat de la cronologia de la sèrie, ja que passa a situar-se al segle XXIII, mentre que fins llavors se situaven al segle XXVI.

Una de les coses interessants de l'existència d'aquesta sèrie és el protagonisme del Capità Falcon (al nom japonès es pot veure), un personatge que es pot controlar als títols de lluita Super Smash Bros. Melee (Gamecube, 2001) i al Super Smash Bros. Brawl (Wii, 2008) i que, lògicament, fa més gràcia portar si l'hem vist en una sèrie animada. Que de ben segur no és la millor de la història de l'anime, però que volia divulgar precisament perquè no és gaire coneguda.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...