Què estàs buscant?

diumenge, 4 de gener del 2015

Videojocs i animació: Big Hero 6

La darrera pel·lícula de Disney, la més recent, vaja, ja deveu saber que és Big Hero 6, i mentre la mirava vaig pensar que tenint en compte les seves característiques no devia ser gaire difícil adaptar-la a videojoc. Efectivament no m'equivocava, tot i que m'ha sorprès veure que aquest cop s'ha fugit de fer un multiplataforma, com sí que ha estat el cas de moltes altres pel·lícules d'animació generada per ordinador per a tots els públics.


Estrictament sí que és un multiplataforma, però per ben poquet, perquè només està disponible per a Nintendo DS i 3DS. Vol dir, això, que aquest cop s'han concentrat en fer un bon producte, aprofitant al màxim les característiques de les consoles i respectant el consumidor? 


Si voleu veure'n una mostra, aquest vídeo conté la primera mitja hora del Big Hero 6: Battle in the Bay, que va sortir als Estats Units abans que la pel·lícula i no amaga que pertany al gènere dels beat'em up, un dels més veterans de la història dels videojocs, i trobo que és encertat en aquest cas.

Ara bé, es veu que la resposta a la pregunta que he formulat abans del vídeo és no. No, perquè tal com està fet ens trobem que els enemics només ens ataquen en espais amplis, sense esmerar-s'hi gaire, i a sobre els protagonistes són molt més poderosos que ells, de manera que la dificultat és excessivament baixa, i encara més quan ens adonem que tenim vides infinites

A més, té un desenvolupament repetitiu, no hi ha diversitat en el sistema de combat sigui quin sigui el personatge triat (i tenint habilitats diferents això és especialment greu), només hi ha 4 personatges jugables i en Baymax no n'és un (!!) els models dels enemics es repeteixen molt, les animacions no són del tot fluïdes, a la versió de la 3DS no es fa ús de les possibilitats de les 3D ni tan sols en la profunditat dels paisatges, i sembla que es pateix una mica en l'aspecte de les plataformes. Ni tan sols la banda sonora està gaire inspirada. En resum, l'enèsim videojoc basat en una pel·lícula que es fa de qualsevol manera per tal d'atraure el públic aprofitant el renom d'una franquícia. L'única cosa positiva, pel que sembla, és que argumentalment se situa després del film, de manera que com a mínim no és redundant. 


Fora de les consoles tenim el Big Hero 6: Bot Fight, per a dispositius mòbils. Amb més bona acollida, en aquest cas es tracta d'un trencaclosques que trasllada als combats els combos que anem fent amb figures compatibles, per tant en el fons és el sistema de joc de tants i tants títols que s'han vist a mòbils i tablets. 


Més interessant és, segurament, la presència d'en Baymax i en Hiro al Disney Infinity: Marvel Super Heroes (o Disney Infinity 2.0) per a Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U i PC. Encara que sigui perquè sí que hi podem controlar en Baymax!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...