Què estàs buscant?

dijous, 16 d’abril del 2015

Literatura i videojocs: Pippi Calcesllargues

Confesso que he tingut la temptació de recuperar la secció anomenada Però d'això també hi ha videojocs?, el que passa és que intento fer honor a la veritat i el videojoc que veurem avui correspon, més aviat, a la de Literatura i videojocs, que al cap i a la fi també feia temps que no tocava.

I sí, hem de fer un esforç per a classificar aquesta entrada en aquesta secció, perquè per més que associem el personatge i el seu món a la mítica sèrie de televisió de 1969, que no és més que una de les moltes adaptacions que va tenir (i alguna de frustrada i tot, com vaig explicar fa temps), la Pippi Långstrump o Pippi Calcesllargues (Pippi Longstocking en anglès, Pippi Langstrumpf en alemany, etc.), la nena més forta del món, que viu amb un mico i un cavall, va néixer com la protagonista d'una sèrie de novel·les infantils de l'autora sueca Astrid Lindgren. 


A banda de 12 llibres escampats entre els períodes 1945-1949, 1969-1975, 1979 i 2000, el llargmetrage de 1949, l'esmentada sèrie de 1969, una pel·lícula soviètica de 1984, l'especial nord-americà de 1985, el film també estatunidenc de 1985 i un llargmetratge animat de 1997 que s'adaptaria a sèrie de televisió el 1998, la Pippi va decidir provar sort al món dels videojocs el 1995 amb el títol Pippi Långstrump, que va sortir per a PC. 


Com podem veure, la proposta d'ahead media AB estava concebuda per al públic infantil, que convidava a explorar els elements de la pantalla sense més complicacions, resoldre trencaclosques i llegir en pantalla alguns dels llibres de la col·lecció.

Però la portada que hem vist no és de la versió de PC, que no he trobat, sinó del títol que arribaria el 2012 per a les portàtils de Nintendo, la DS i la 3DS.


Aquest vídeo, pujat pels mateixos responsables del joc, Pan Vision, correspon a la Nintendo DS, i queda clar que es tracta d'un videojoc completament diferent, tal com els seus programadors van ser uns altres. 

Podem veure que és un videojoc de perspectiva isomètrica i que pertany més aviat al gènere de les plataformes, i si voleu saber quina fila feia per a la 3DS, on el joc s'anomena Pippi Långstrump 3D, endavant el següent vídeo promocional.


Naturalment, per tal de gaudir de l'efecte de les 3D estereoscòpiques cal provar-lo en viu i en directe, però al vídeo ens podem fer una idea del salt gràfic i dels punts en què s'ha jugat amb aquest avenç tècnic que tanta gent tancada de mires s'estima més apagar, fins al punt que Nintendo va treure una versió d'aquesta consola sense la característica més atractiva de l'aparell. 

El cert és que no se'n troben gaires ressenyes, de fet jo n'he trobat una de la versió sueca d'Eurogamer, i gràcies al Google Traductor he llegit que el 3 sobre 10 que li posen a la versió 3DS (els números sí que els sé llegir, és clar) té a veure amb uns gràfics i un apartat sonor que no van convèncer l'analista, a qui també va molestar que el multijugador exigís que tots els participants tinguessin el joc físicament. 

 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...