Què estàs buscant?

divendres, 4 de març del 2016

Els pitjors: Afro Samurai 2 - Revenge of Kuma

El d'avui és un joc d'aquells que em fan dubtar sobre en quina secció parlar-ne. En aquest cas podria ser a la de Còmics i videojocs, perquè es basa en un manga, però com que va sortir tan i tan malament es guanya un lloc a la dels Pitjors, si us sembla bé.

És una història amb curiositats, cosa que sempre fa que sigui més interessant parlar-ne, però el seu origen no té gaire misteri: ve d'un manga de 1999-2000, Afro Samurai, que va ser publicat en castellà per part de Panini Cómics l'any 2010, i situat en un Japó futurista però d'ambientació feudal i amb elements de hip-hop va tenir una adaptació en forma de videojoc d'acció i hack and slash l'any 2009 per a Xbox 360 i PlayStation 3, amb resultats moderadament bons.   


L'any 2015 s'anunciava -i efectivament sortia- la segona part, Afro Samurai 2: Revenge of Kuma, aquesta vegada només en format digital i per a PlayStation 4, Xbox One i PC. La idea era treure'n diversos capítols, tendència a l'alça últimament, i el primer feia així:


El cas és que la crítica va ser unànime amb aquest joc: era absolutament lamentable, molt possiblement la pitjor aberració videojoquística de l'últim any, i és que els problemes que tenia eren molts i molt greus.

Podem començar amb el guió, que pel que diuen és estúpid i avorrit -i amb una història que dura un parell d'hores i prou-, i a sobre amb escenes tan masclistes que són polèmiques i tot, però també hi ha un nombre considerable d'errors: volum inadequadament alt del so en alguns moments, un sistema de combat i habilitats confús i mal dissenyat, brusques transicions entre les escenes animades -que són excessives- i el motor gràfic del joc, controls que responen malament, un frame rate molt baix, combats finals sense cap profunditat, doblatge dolent, escenaris inacabats, i un munt de glitches. Sembla que només se'n salva la banda sonora, i les notes mitjanes ronden el 20 sobre 100, per tant podem dir que estem davant d'una autèntica porqueria.

Tant és així que, com es pot llegir aquí, la gent de The Versus Evil va fer un comunicat demanant disculpes i anunciant que es tornarien els diners a tots els que haguessin comprat aquest primer episodi i es cancel·laria el projecte de fer els altres dos que estaven previstos. No és quelcom que acostumi a passar, i han sortit merdes molt grosses al món dels videojocs, per tant podem aplaudir la reacció (no la creació del joc).

2 comentaris:

  1. Tornar-te els calers! Quina bona gent! Però realment algú el va comprar amb aquesta crítica?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home, jo crec que no ho fa ningú més! És meritori...

      Pel que fa a les compres, jo al·lucino amb la quantitat de gent que té col·leccions senceres de consoles de masses (PS2, Wii, Nintendo DS) formades exclusivament per les adaptacions a videojoc de pel·lícules de dibuixos animats, que sempre són dolentes. La gent compra molt pel nom de la saga, la portada, etc. I si els va agradar el primer Afro Samurai...

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...