Què estàs buscant?

dimecres, 31 d’agost del 2016

Jocs que no van veure la llum: Twinbee Miracle

L'altre dia parlava dels dibuixos animats de Twinbee, i també deia que no era una entrada per repassar aquesta mítica saga de jocs de naus. Avui tampoc, i no sé si l'arribaré a fer algun dia (potser sí, vés a saber). En qualsevol cas m'interessa la franquícia i l'aprofito per a una nova entrada de videojocs que no van arribar a sortir a la venda.


Es tracta del Twinbee Miracle, un títol que havia de sortir el 1996 per a la PlayStation, i que segons la web Unseen64, d'on he tret aquesta informació juntament amb la Wikipedia, havia de ser el primer de la saga en aparèixer en aquella generació de consoles. Anteriorment, el 1995, havia sortit el Detana Twinbee Yahho! Deluxe Pack per a la Saturn i la PlayStation, però en realitat recopilava les conversions de dos títols anteriors, Detana!! Twinbee i Twinbee Yahho! i, per tant, no era un videojoc nou.

El Twinbee Miracle havia de ser un títol RPG, que se sortia del gènere habitual de la saga, tot i que ja hi havia hagut el plataformes Pop'n Twinbee: Rainbow Bell Adventures per a la Super Nintendo el 1994, i aquell mateix any ja havia sortit un videojoc completament nou, de puzzles, anomenat Twinbee Taisen Puzzle-Dama, també per a la PlayStation i aquest cop només al Japó. Suposo que el Miracle s'estava desenvolupant des d'abans. En fi, vegem-lo en moviment:


Es tracta d'un vídeo que donaven amb la revista V-Jump el 1995, i s'hi poden veure algunes escenes en moviment. El sistema de combats en 2D per torns i la presentació d'aquests recorda molt el dels Dragon Quest, i celebrava la primera dècada de la saga, però a banda d'això s'hi controlen les naus en solitari, sense els pilots, que el que fan és donar-los ordres. No s'explica per què es va cancel·lar.

Tanmateix, el 1998, també per a la PlayStation en exclusiva i malauradament només al Japó, va sortir el Twinbee RPG, que es veu que era totalment diferent. A més, es basava en el programa de ràdio Twinbee Paradise, que també va ser l'origen de l'OVA de 3 episodis de què parlava l'altre dia.

   


2 comentaris:

  1. woh! Miracle! jo hauria jugat a aquest joc per molt que no haguessin fet la traducció! El Twinbee RPG sembla uns dels primers jocs en 3D una mica cacotes :(

    ResponElimina
  2. Vaja, no sabia que el Twinbee RPG era en 3D (no el vaig investigar)...

    Doncs llavors sí que es tracta d'un joc totalment diferent. Però és clar, el 1998 ja no es volien fer coses en 2D...

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...