Què estàs buscant?

diumenge, 23 d’abril del 2017

Cinema i videojocs: Bill & Ted's Excellent Adventure

Hi ha obres que ens queden a la memòria no perquè les haguem vist o llegit, sinó perquè ens en va fer gràcia el nom o, simplement, sabíem que existien. És el cas de la pel·lícula a partir de la qual van sorgir els videojocs de què parlo avui.

Bill & Ted's Excellent Adventure és un film de 1989 protagonitzat per un joveníssim Keanu Reeves i el desconegut i pràcticament retirat de la interpretació Alex Winter


En una premissa que de per si incloïa una paradoxa -un viatger del temps anava al passat a assegurar-se que el futur seria com toca-, la pel·lícula presentava dos estudiants babaus i metalheads, en Bill Preston i en Ted Logan, que al seu torn també viatjaven al passat per tal d'informar-se dels esdeveniments històrics que els havien de permetre aprovar un treball d'Història i evitar que els enviessin a una acadèmia militar.

El 1991 hi va haver una seqüela, Bill & Ted's Bogus Journey, i de la tercera part se'n va començar a parlar el 2010 però encara no hi ha res de concret. Tanmateix, si a mi em va cridar l'atenció va ser per això:


La sèrie animada, de 1990, que a la versió original tenia les veus dels mateixos intèrprets de la pel·lícula. Va tenir un total de dues temporades amb només 21 episodis repartits entre les dues, i tot i que no en recordo res específic sí que crec que la mirava, de vegades, quan l'enganxava.

Però bé, ens interessa per un altre tema, i és que va tenir prou impacte cultural com perquè se'n fessin alguns videojocs.


El primer va ser el Bill & Ted's Excellent Adventure de 1990, una aventura gràfica que va sortir per a PC -al vídeo-, però també Amiga i Commodore 64. El creava Off the Wall Productions. 


L'any 1991 ja s'havia estrenat la segona pel·lícula, i per a la Game Boy va sortir el Bill & Ted's Excellent Game Boy Adventure: A Bogus Journey. En realitat, però, s'inspirava en el concepte, però no seguia fil per randa la trama, i encara menys la de la segona pel·lícula. Però... temes de màrqueting.

Com podem veure, aquest cop era un títol de plataformes de l'estil del Jumpman, (no el Mario del Donkey Kong original, tot i que aquell mític joc tampoc no era tan diferent d'aquest Bill & Ted).


El mateix any, però només als Estats Units, sortia el Bill & Ted's Excellent Video Game Adventure de la NES, una aventura de perspectiva isomètrica en què, després dels esdeveniments de la primera pel·lícula, en Bill i en Ted (que es controlen per separat) han de retornar personatges històrics al període correcte.  


Finalment, per a la Lynx i creat per la mateixa Atari tenim el Bill & Ted's Excellent Aventure, un videojoc també d'aventures, però amb càmera zenital, que se situa cronològicament després de la segona pel·lícula, i que ens convida a rescatar les xicotes dels protagonistes mentre busquem també notes musicals.

Com podem veure, hi va haver una petita febre per aquests dos films que, francament, no ha tingut gaire transcendència, cosa que ja es va veure poc després malgrat adaptacions a còmic, musical i sèrie d'imatge real de curta durada. Però són propostes jugablement molt diferents, cadascuna amb un grau de fidelitat diferent respecte a l'argument de les pel·lícules i amb acollida diversa per part de la crítica. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...