Què estàs buscant?

divendres, 13 d’octubre del 2017

Els jocs més venuts de la Xbox 360

No hi ha dubte que, de les tres consoles amb què Microsoft s'ha atrevit, de moment, a participar en el mercat dels videojocs fora dels ordinadors, la Xbox 360 ha estat la que ha tingut més èxit.

Discontinuada l'any passat, el 2016, però encara rebent jocs, culminava 11 anys de fabricació i èxits que, per primera vegada, van fer que una consola competís de tu a tu amb la totpoderosa Sony i les seves PlayStation, i amb més de 84 milions d'unitats venudes va quedar pràcticament empatada amb la PlayStation 3, la seva competència directa. 

Però com que a hores d'ara ja és impossible que cap joc canviï el Top 5 de la segona màquina de Microsoft, dedico l'entrada a repassar quins van ser aquests títols que el públic va preferir dins l'extens i riquíssim catàleg de la consola.


I el primer de la llista és el Kinect Adventures!, no precisament un dels videojocs més populars o coneguts de la consola, però venut 24 milions de vegades perquè, de fet, normalment venia al pack del Kinect, el sistema amb què Microsoft duia més enllà l'èxit dels controls per moviment de la Wii i els traslladava al cos sencer, tot i que al final no va tenir gaire èxit. 



Pensat com la manera de mostrar al públic les possibilitats del sensor de moviment de la Xbox 360, aquest títol de 2010 estava format per minijocs que requereixen moure's i saltar i que pretenen reunir la família davant del televisor. És a dir, el concepte que tan bé havia funcionat a la Wii.

Si bé no va rebre gaire bones crítiques, al final va ser el videojoc més venut de la consola, encara que fos "amb trampa". Per tant, igual que el Wii Sports.


Aquest cop sí, sense cap mena de condicionant, i per tant podríem dir que el més venut per mèrits propis, el segon títol oficialment més venut de la consola és el magnífic Grand Theft Auto V, amb 17,79 milions.



Amb uns estàndards de producció gairebé cinematogràfics, la qualitat d'aquest títol de 2013 es correspon amb la que s'atribueix a la saga des de fa molts anys i no és estrany, doncs, que la seva versió remasteritzada per a Xbox One i PlayStation 4 continuï sent dels videojocs més venuts.


Una de les sagues més importants de Microsoft s'estrenava a la Xbox 360 amb la seva tercera part, Halo 3, que havent sortit el 2007 i amb 14,5 milions de còpies venudes es pot deduir que, fins a l'arribada del Kinect Adventures!, va ser el joc més venut de la consola.



La saga ha tirat endavant amb més entregues, ara ja instal·lada a la Xbox One, però en el seu moment va correspondre amb escreix tota l'expectació que hi havia al seu voltant després de les popularíssimes dues primeres entregues de la Xbox original.


Una autèntica febre que també ha envaït el món del marxandatge, el Minecraft, amb el cognom Xbox 360 Edition, va ser el 2012 la primera versió d'aquest videojoc per a consoles -venia dels ordinadors-, i a la Xbox 360 va aconseguir vendre 13 milions de còpies.



Com els seus fans -entre els quals no em compto, senzillament perquè és una mena de joc que no em crida l'atenció- ja saben, és un títol que ofereix una llibertat immensa i permet construir qualsevol cosa, però també explorar i, en definitiva, sobreviure. El caracteritzen els seus enormes píxels, evidentment intencionats.


No podia faltar, en una consola com la Xbox 360, amb el perfil del públic que la va comprar, un títol de la popularíssima saga Call of Duty, i en aquest cas el més venut va ser el Call of Duty: Black Ops, amb 12 milions.


La proposta, situada als anys 60 durant la Guerra Freda, va provocar polèmica per l'escenificació de l'intent d'assassinat d'en Fidel Castro quan era jove, però als jocs de guerra és normal que algú sempre acabi ofès. En qualsevol cas, no sorprèn que sigui al Top 5.

I això és tot, hem vist els 5 videojocs més venuts de la Xbox 360 i són una bona representació del millor que té per oferir el seu catàleg, encara ara, tot i que caldria veure si el primer de tots sobreviuria la prova de no ser "el joc que acompanyava el Kinect" i, de fet, és evident que hi ha grans títols de la consola que se n'han quedat fora i que, igualment, són d'allò més populars.





























2 comentaris:

  1. M'estranya que el FIFA no estigui entre els més venuts.

    ResponElimina
  2. Fins ara no me l'he trobat en cap Top 5, però suposo que és perquè cada any en surt un i la gent lògicament deixa de comprar l'anterior.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...