Què estàs buscant?

dissabte, 24 de març del 2018

Jocs estranys: I am a teacher - Super Mario Sweater

Fa un temps, mentre escrivia l'entrada sobre l'evolució de la indumentària habitual d'en Mario, vaig descobrir l'existència d'un curiós videojoc que vaig decidir immediatament que protagonitzaria una entrada al blog en un futur no gaire llunyà, i ja ha arribat l'hora de fer-ho.


Parlem del títol I am a teacher: Super Mario Sweater, un videojoc llançat el 1986 per al Famicom Disk System i evidentment exclusiu del Japó que permetia dissenyar patrons per a jerseis amb dissenys del llavors encara incipient Univers Mario.

La idea va ser de Royal Industries Co. Ltd. (en teniu el logo a la cantonada inferior dreta de la portada del joc), una companyia de màquines de cosir que va pensar en un programa per a dissenyar jerseis i ho va acabar posant en pràctica.


No n'he trobat cap anunci televisiu, i m'hauria agradat, així que ens hem de conformar amb imatges com aquesta. Sembla una broma, però el videojoc va existir. I pel que llegeixo, durant un temps els dissenys -que incloïen no només les imatges, sinó també les mides- es podien enviar a Royal, que els convertia en jerseis de debò a canvi d'un preu, és clar, i els enviava per correu als usuaris.

Sí que veurem, però, un vídeo del joc en marxa, però ja aviso que no té pinta de ser la cosa més interactiva que hàgiu tingut mai al davant:


Com es pot deduir -almenys és el que jo n'extrec-, triem les característiques físiques del jersei en si i un disseny, i a partir d'aquí tenim dues opcions: o ens fem el jersei a casa traslladant el que veiem en pantalla a un patró, o desem el disseny, com he dit més amunt, i l'enviem perquè ens el facin

Actualment, i en cas que tinguem un Famicom Disk System i aquest disc, només ens queda l'opció de fer-nos-el nosaltres, perquè evidentment el servei ja va deixar de funcionar fa temps. 


Sigui com sigui, la gent obtenia d'una manera o d'una altra aquests jerseis, i imatges com aquesta són testimoni que amb els anys se'ls ha vist el potencial econòmic de cara al mercat de segona mà. 

Potser heu pensat, llegint això -si és que heu tingut la bondat i la paciència de fer-ho-, que hauria estat bé un accessori per a teixir de debò els jerseis a casa a partir dels dissenys, ja que la NES tenia tants perifèrics de tota mena. 


Podria haver estat una cosa com aquesta, que remetia al famós eslògan de Nintendo als anys 80, "now you're playing with power". 

Es tracta del prototip de la Nintendo Knitting Machine que Howard Philips, una de les cares visibles de Nintendo of America en aquella època, va intentar fer realitat sense èxit. Al text s'hi poden llegir coses, per cert, que ara són políticament incorrectes, com ara "no és una cosa de la qual una nena es pugui cansar en tres, sis mesos, o fins i tot un any". Lleig. 

La idea era poder fer jerseis en general, però segur que si el joc que protagonitza l'entrada d'avui s'hagués portat als Estats Units s'hauria adaptat per teixir suèters d'en Mario i companyia. I ara pot fer molta gràcia, però Nintendo ha fet coses molt curioses amb els perifèrics de les seves consoles al llarg dels anys, El Nintendo Labo de la Switch és només l'exemple més actual d'això.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...