Què estàs buscant?

divendres, 18 de maig de 2018

Jocs que no van veure la llum: Dinobasher

En aquesta secció del blog, que feia temps que no tocava, parlo de videojocs que no es van arribar a materialitzar, que no van ser gaudits pel públic perquè van ser cancel·lats en un estadi o un altre del procés de producció.

Si som estrictes, com que n'hi ha que sí que es van acabar podent jugar perquè se'n van filtrar les roms amb els anys, el nom de Jocs que no van veure la llum no seria del tot precís, però suposo que la intenció ja s'entén. Dic això, de tota manera, perquè el cas d'avui és força extrem.


Parlem del Dinobasher, un títol que la més que coneguda Codemasters havia de publicar i que va desenvolupar Optimus Software per a la Master System i la Game Gear.

En realitat era una conversió d'un joc de la NES (i l'Atari ST i l'Amiga) que es deia Big Nose the Caveman, de 1991, mentre que el protagonista d'aquesta entrada estava previst per al 1993. 


Es tractava d'un videojoc de plataformes en què controlàvem un home de la prehistòria amb una bona nàpia que es dedicava a disparar pedres a través del garrot per acabar amb dinosaures i aconseguir teca per al sopar. 

Es movia per diverses pantalles dividides en quatre illes i, per canviar d'illa, volava tot fent girar el garrot, esdevenint un helicòpter humà.He dit que era un cas extrem en això de si va veure la llum o no, i sí que la va veure, un cop es va filtrar la rom per internet. Sol passar i de vegades algun fan acaba jocs incomplets i els distribueix.

El que no és tan habitual és el que va passar amb aquest joc en el seu moment, que es va cancel·lar el seu llançament quan estava totalment acabat, llegeixo a Unseen64 que amb caràtula i tot.


El Dinobasher va ser enviat a diverses revistes i va rebre unes puntuacions molt dolentes, cosa que segur que va influir en la decisió de la distribuïdora, que de tota manera el 1993, a menys de dos anys de la sortida de la Saturn (la successora de la successora de la Master System), ja havia passat pàgina i estava amb el Micro Machines 2 de la Mega Drive.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...