Què estàs buscant?

divendres, 7 de setembre del 2018

Jocs que no van veure la llum: Hammer Away (arcade)

De videojocs que no van veure la llum en consoles després de passar per les recreatives n'hi ha un munt, i potser algun dia estreno una secció dedicada a això. Ja ho veurem. Va, sí, ho faré.

El que no és tan habitual, i de fet diria que no ha passat mai en aquest blog -ho podria mirar, però em fa mandra-, és que parli de títols que no van veure la llum tot i estar-se desenvolupant per al món arcade. Doncs avui serà la primera (?) vegada que parlaré d'un joc que havia de sortir per a màquines recreatives i que al final... bé, ja ho veurem.


El Hammer Away, que desenvolupaven conjuntament Santos i Sega per tal que sortís el 1991 per a la placa System-18, una versió millorada de la System-16 que, tot i així, va tenir molt pocs jocs, els més coneguts dels quals el Moonwalker i el Shadow Dancer

Es tractava d'un shoot'em up vertical en què un helicòpter controlat pel jugador disparava contra tota mena de vehicles i equipaments militars, hem de suposar que enemics -llevat que l'argument fos que el nostre helicòpter era rebel, és clar-, fent ús d'unes armes contra els objectius que eren a terra i unes altres contra els que volaven com nosaltres. Res d'estrany en un shmup


Segons Unseen64, d'on he tret la informació com és habitual, no se sap per quin motiu, però el Hammer Away no va ser llançat oficialment per als salons recreatius. Tot i així, uns fanàtics portuguesos en van recuperar un prototip 23 anys després, el 2014.

Se'n va extreure la ROM -suposo que ells mateixos ho van fer- i es va alliberar una versió jugable que té cinc pantalles i un sistema de checkpoints funcional, i després es torna a la primera pantalla, cosa que segurament podem atribuir a l'estat incomplet del joc, ja que els títols d'aquest gènere no són cíclics, sinó que normalment tenen un final.

En qualsevol cas, si es vol provar i gaudir-ne una estona és possible gràcies a la inestimable tasca d'aquells portuguesos, encara que de shmups n'hi hagi a cabassos i sigui normal que hagi passat desapercebut.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...