Què estàs buscant?

dilluns, 9 de desembre del 2019

Videojocs animats: Virtua Fighter

Una de les sagues de videojocs de lluita poligonals més importants, per no dir la que va posar en marxa el que podríem anomenar subgènere, ja fa uns anys que no dona senyals de vida mentre les franquícies rivals continuen, però no es podrà negar mai que Virtua Fighter forma part de la història dels videojocs i que va deixar-hi una empremta enorme.

El cas és que quan aquesta popular saga ja havia vist sortir dues entregues, se'n va fer una sèrie animada per al mercat japonès, que és del que vull parlar avui.


Emesa en 35 episodis originalment a TV Tokyo del 2 d'octubre de 1995 al 27 de juny de 1996, i dirigida per Hideki Tokonatsu, se situa cronològicament abans de la història del primer videojoc, i per tant els seus personatges hi apareixen més joves.

Argumentalment parlant, el seu protagonista és l'Akira Yûki, que surt a l'aventura per trobar les vuit estrelles del Cel, i el seu camí es creua amb el d'altres personatges coneguts de la saga, com el de la Sarah Bryant, segrestada per una científica de robòtica que té la intenció de crear el soldat perfecte, però també coneixerà el seu germà Jack Bryant, la Pai Chan, en Lion Rafale, en Kage-Maru i l'entranyable ancià Shun Di, que l'ajudaran a rescatar la Sarah, i que són només alguns dels personatges dels jocs que apareixen en aquesta adaptació animada.


Aquí en teníem l'opening, però cercant una mica es poden trobar episodis sencers d'una sèrie que, sorprenentment -més que res perquè no acostuma a anar així-, va ser lloada per la seva simplicitat (en oposició a les innecessàries complicacions d'altres adaptacions) i el fet que defugís la més que suada trama d'un torneig de lluita, amb uns combats que no s'allarguen gratuïtament i una bona banda sonora.

Es va emetre fora del Japó en països com Argentina, Xile, Mèxic, Itàlia i alguns d'àrabs. En canvi, als Estats Units no va tenir gaire èxit i només hi van arribar 24 dels episodis. 

El cert és que fa venir ganes de donar una oportunitat a un producte que, per prejudicis i males experiències amb d'altres de similars, segurament passa molt desapercebut de manera injusta. I, per cert, la Game Gear va rebre un títol de la saga basat en els dibuixos animats, amb el nom de Virtua Fighter Animation







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...