Què estàs buscant?

dissabte, 27 de novembre del 2021

Portades: Teenage Mutant Ninja Turtles - The Hyperstone Heist

De videojocs de les Tortugues Ninja n'hi ha un munt, i d'ells n'hi ha un grapat que són força bons, encara que, en paral·lel amb el que va passar amb la sèrie animada -al seu torn basada en els còmics originals-, i havent-n'hi molts (en vaig parlar aquí i aquí), acostumem a recordar els dels 80 i els 90 com els "bons". 

I probablement ho eren, però n'hi ha un que normalment necessita ser reivindicat -i no és que ho faci poca gent- perquè viu una mica a l'ombra d'un altre, que aixeca passions amb el simple esment del seu nom i que és el Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time. Doncs bé, una versió particular i prou diferent de la mateixa història és la que vam rebre els usuaris de la Mega Drive, el Teenage Mutant Ninja Turtles: The Hyperstone Heist, i avui hem vingut a comparar les portades de les seves diferents versions regionals.

El llançament original del joc de Konami es va produir primer als Estats Units, país d'origen de la franquícia, l'11 de desembre de 1992, i com podem veure té mitja portada ocupada pels logos de Konami i de les Tortugues Ninja i, és clar, pel títol del videojoc en si.

A la meitat inferior veiem les quatre tortugues mirant-se una Manhattan reduïda, una referència a l'argument del joc. Els personatges tenen un aspecte més aviat temible, amb cara d'enfadats, els ulls en blanc i en general una imatge propera a la dels còmics originals, tot i que amb els colors de la sèrie televisiva, que permetien distingir-los més ràpidament.

Al Japó el joc sortiria l'any 1993 -no he trobat la data exacta- i mantindria aquesta cara d'emprenyades de les tortugues, però reduint a un terç l'espai dedicat al logo de Konami de manera considerable, i també, tot i que en menor mesura, al de les Tortugues Ninja i el títol del joc, que allà, curiosament, és Return of the Shredder

Ara bé, el que més crida l'atenció és la il·lustració, que no té absolutament res a veure amb l'estatunidenca, amb una escena que sembla treta d'una batalla campal i un amenaçador Trinxant gegant al fons de tot. Prou atractiva.

Deixava per al final, perquè és la meva preferida, tot i que es va llançar només 11 dies després de l'americana, la versió europea, del 22 de desembre de 1992, que va mantenir el nom de la versió dels Estats Units i l'estil del conjunt de logo i títol, tot i que una mica més petit.

El que més canvia, però, és el disseny de les tortugues, que, lluny d'oferir un aspecte amenaçador, és el de la versió televisiva, amb pupil·les als ulls, una actitud relaxada i, de fet, l'escena tampoc no transmet l'amenaça de les altres portades, tot i que el joc i l'argument eren els mateixos. 

Suposo que és perquè a Europa va triomfar la sèrie de televisió -que nosaltres vam poder veure a TV3-, que es va triar aquesta portada, i que és la meva preferida tant perquè l'he vist més com perquè, per mèrits propis, la trobo més propera. He de dir, però, que aquest cop totes tres em semblen molt bones

I a vosaltres quina us agrada més?




2 comentaris:

  1. Doncs no coneixia la japonesa i m'agrada molt. Tot i així, em quedo amb la europea per ser més amigable i pel factor nostàlgic.

    M'agraden molt aquestes entrades amb caràtules de diferents regions, sempre descobreixo alguna de nova :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro que t'hagi agradat, i opinem igual.

      Hi haurà més entrades d'aquesta mena, porto tants anys fent el blog que si no fos per les noves idees no sabria què fer! Gràcies pel comentari!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...