Què estàs buscant?

dimarts, 22 de febrer del 2022

Petits clàssics: Oscar

El gènere de les plataformes està tan saturat, fins i tot actualment, que és fàcil que més d'un videojoc passi desapercebut i que sigui desenterrat al cap dels anys per descobrir-hi una petita joia. De vegades no és tant, però sí quelcom que val la pena provar encara que sigui per conèixer més d'aquesta, la nostra afició. 

Avui porto un títol que desconeixia totalment, del qual no havia vist ni la portada ni l'havia sentit anomenar, i ha hagut de ser buscant vídeos del mític i enyorat programa de TV3 Videoxoc que en conegués l'existència. A més, trobo que és interessant, així que s'ha guanyat l'entrada. I si de pas puc sorprendre algú de vosaltres, millor.

Es tracta de l'Oscar, un títol de plataformes de Flair Software que va sortir el 1993 per a Amiga, Amiga CD32 -de fet, va ser un dels seus títols de llançament-, MS-DOS 1994) i, distribuït per Titus, a la Super Nintendo el 1996. Sembla que la Mega Drive també n'havia de rebre un port, però per l'època és previsible que es deixés córrer pel moment de transició que vivia Sega.

De què va? Doncs hi controlem una llúdriga antropomòrfica que es diu, com es podia preveure, Oscar. El seu objectiu, i de retop el nostre, és recórrer 7 mons ambientats en gèneres clàssics de Hollywood (ai!), cadascun dividit en 3 pantalles, per tal d'aplegar estatuetes dels Premis de l'Acadèmia, és a dir... Oscars.

Aquests mons, que pot afrontar en l'ordre que vulgui, són de ciència-ficció, western, terror, dibuixos animats, dinosaures, detectius i un programa de televisió, i l'Oscar haurà de trobar prou estatuetes per poder completar cada pantalla.

Per fer-ho haurà d'esquivar enemics, com és d'esperar en un videojoc d'aquest gènere, o bé matar-los saltant-los a sobre (tremendament innovador), cosa que pot donar-li col·leccionables i també millores com invulnerabilitat temporal, supersalt o un io-io que pot trencar parets. 

A la seva època va tenir una acollida relativament bona, amb crítiques adreçades als controls, que veient el vídeo ja semblen una mica complicats pel que fa als salts, però lloances pels gràfics i els colors en pantalla. 

Lluny de ser una aventura efímera, tot i que podem suposar que dins la seva relativa obscuritat el joc original és el més conegut amb diferència, l'any 2009 va tenir una seqüela exclusivament digital per al servei DSiWare de la Nintendo DS amb el nom d'Oscar in Toyland, aquest cop amb temàtica de joguines. El 2010 sortia l'Oscar in Movieland, que tornava als orígens, i el 2011 apareixia l'Oscar in Toyland 2, que s'ho tornava a repensar. Abans que acabés el 2011 llúdriga més famosa de la història dels videojocs va tenir una quarta i última aventura, anomenada Oscar's World Tour, en què les ambientacions són diversos escenaris del món.

Què me'n dieu? Hi heu jugat mai, a cap d'aquests videojocs, sigui l'original o les seqüeles, tot plegat força de nínxol? 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...