Què estàs buscant?

dimecres, 31 d’agost del 2022

El personatge: Dr. DePlayne

No és la primera ni la segona vegada que en aquesta secció parlo de personatges de Data East, i ara ho tornaré a fer, perquè era una companyia desenvolupadora de videojocs a la qual li agradava fer autorreferències i reaparicions, entre breus i estel·lars segons el cas, dels seus personatges. 

Després de veure les d'en Karnov i en Chelnov, avui és el torn d'un dolent, un que surt en diversos videojocs de l'enyorada desenvolupadora, i que dona joc per dedicar-li una entrada.

Avui el protagonista és el doctor DePlayne, un personatge malvat que va debutar el 1991 al popular Tumblepop, joc de plataformes de pantalla estàtica que ens posava a la pell d'uns caçadors de fantasmes (i monstres en general) que els absorbien amb una mena d'aspiradora des d'on es llançaven als altres enemics com a manera alternativa de matar-los. 

El doctor, un científic boig que ens pot recordar una mica, més pel concepte que pel disseny, un tal Dr. Wil* de la saga Megam*n, fa servir, com aquell, un mecha de l'estil dels d'en Pilaf de Bola de Drac per atacar el jugador, i és que a banda de la seva ment de geni no és un enemic imponent des del punt de vista físic.

L'any següent, el 1992, l'home tornava a aparèixer en un joc que sovint es considera una seqüela espiritual d'aquest, perquè les mecàniques són molt similars i també pertany al gènere de les plataformes estàtiques:

Es tracta del Diet Go Go, un joc que canvia de protagonistes però que és un evident clon intencionat d'un altre títol de la mateixa companyia. Aquest cop, el Dr. DePlayne vol acabar amb la humanitat escampant l'obesitat i nosaltres ho hem d'evitar fent que siguin els enemics els que s'inflin i reventin, i això l'inclou a ell, l'enemic final altre cop, que aquest cop lluita sense artilugis.

L'home, però, tornava i tornava i es va poder veure en un joc d'un altre tipus l'any següent, el 1993, per a un sistema diferent:


És l'Spinmaster, un títol per a Neo Geo que va suposar el primer desenvolupament de Data East per a la recreativa d'SNK, que va tenir també versió domèstica per a la Neo Geo AES. 

Aquesta vegada estem davant d'un plataformes d'acció més convencional i el doctor surt dues vegades: com a enemic final de la primera pantalla i també com a last boss del joc. Com podem veure, el seu disseny es manté.

Havent provat, sense èxit, les plataformes estàtiques i les que tenen scroll, el doctor DePlayne va decidir tornar, el 1994, a les que coneixia millor, i el podem veure al Joe & Mac Returns, un altre clon del Tumblepop que aquesta vegada tenia com a protagonistes els cavernícoles del Joe & Mac, però canviant el tipus de joc. 

Encara que els escenaris i els enemics es basaven en les aventures anteriors dels ninges de les cavernes, hi va haver lloc per a diversos cameos de Data East i, en aquest context, no ha de sorprendre que l'enemic final del joc fos el nostre científic. 

I això va ser tot. No el vam tornar a veure més, que jo hagi estat capaç de trobar. Quatre aparicions en quatre anys consecutius i fent funcions molt similars, però va passar a formar part de la història de Data East com un dels seus personatges més emblemàtics.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...