Què estàs buscant?

divendres, 23 de juny del 2023

Jocs que no van veure la llum: Hangzo

Ara que feia temps que no parlava de jocs que no havien arribat a veure la llum del dia, n'he trobat un que resulta interessant perquè és més aviat misteriós. 

Començant per la seva autoria, perquè s'especula amb què seria un títol desenvolupat per Data East, però també es pensa que podria ser de Hot-B. En qualsevol cas, la pantalla de títol no proporciona cap mena de crèdit que permeti aclarir-ho.

Es tracta del Hangzo, un joc de 1992 amb un nom de reminiscències xineses, però que està protagonitzat per ninges -comencem bé-, en una ambientació més aviat cyberpunk, una combinació excel·lent i pròpia de l'època que fa que ens preguntem per què no va arribar a sortir oficialment.

Reconec que encara m'he de posar amb la saga Shinobi, però si vosaltres la coneixeu bé, pel que tinc entès és possible que en veure el joc en moviment us faci pensar en la llegendària franquícia de Sega:


La part de muntar un lleó komainu s'allunya del concepte de Shinobi, i la possibilitat de desplaçar-se amb cordes com si fóssim l'Spider-man també, però sí que és cert que les mecàniques hi recorden una mica, com per exemple la màgia netejapantalles.
 
Pel que fa a la història, sembla que als protagonistes -per cert, Hangzo, el típic nom de ninja japonès si no tingués aquesta molesta ge, Kotarô i Kasumi- se'ls ha encarregat acabar amb una organització malvada i liderada per un tal Mr. K, que deu ser cosí o descendent del dolent de l'Streets of Rage


El joc està inacabat, no en el sentit que no tingui final, que sí que en té, sinó en la manca de polidesa en algunes parts, com la detecció de col·lisions o la manca de diferències jugables entre els protagonistes, i l'existència d'una pantalla plena de vides extra és sospitosa de no estar pensada per arribar a la versió final. En general, sembla que el joc és fàcil -i l'esmentada pantalla hi contribueix-, però personalment em crida l'atenció i no descarto provar-lo al MAME. 

Ignoro per què no va arribar a llançar-se, no n'he trobat informació. Potser no és que el joc estigui inacabat o poc polit, sinó que no els va agradar el resultat final i el van descartar, però com dic sempre que passen aquestes coses, trobo que és una llàstima.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...