Quan era petit, encara que vaig aconseguir una Mega Drive arribat el moment, tenia presents les altres consoles de Sega, les de 8 bits, i no les menyspreava en absolut.
De fet, hi havia títols del seu catàleg inèdits a la meva màquina de 16 bits que em cridaven l'atenció, almenys gràcies a la seva portada, i un d'ells era un videojoc emblemàtic de la Game Gear que va sortir també, molt poc després, per a la Master System.
Aquesta versió va ser exclusiva d'Europa i el Brasil, i la de Game Gear és la més estesa a tots els territoris, de manera que en la comparativa de portades d'avui en veurem per a tots dos sistemes.
Si no hi heu jugat, com a mínim heu vist alguna vegada aquest disseny de caràtula del The Lucky Dime Caper: Starring Donald Duck, de 1991, i probablement l'heu vist més amb el marc de color gris propi de la portàtil de Sega.
Als Estats Units va ser aquella versió l'única que va sortir, amb la característica imatge a sang i una franja negra a la part inferior de les caixes dels videojocs nord-americans de la Game Gear, però pel que fa al disseny no hi ha retalls dignes de menció, així que tant la de Master System com la de Game Gear presenten, bàsicament, la mateixa il·lustració.
Al Brasil, com deveu saber un oasi per a les consoles de Sega, que hi han tingut una longevitat sense comparació per causes que ara no és el moment ni el lloc d'analitzar, la Master System va tenir un èxit especialment espectacular i fins i tot hi sortien conversions de jocs que en d'altres llocs eren exclusius de la Game Gear.
En aquest cas no és així, el joc havia sortit també a Europa per a la 8 bits de sobretaula de Sega, però al Brasil li van canviar la font del títol i en van traduir al portuguès el subtítol. Però no es van limitar a això: també van emmirallar la imatge. Per què? No sé si ho sabrem mai.
Acabem, però, amb la portada japonesa, que no es va veure en Master System perquè allà només va sortir per a la portàtil.
I he de dir que, tot i que m'encanta "la de tota la vida", no coneixia fins ara aquesta versió regional i la trobo d'allò més simpàtica, amb certes reminiscències de la del Super Mario Land, intentant mostrar una mica el món de l'aventura. Em fa gràcia, a més, que l'enemiga principal del joc, la Magica De Spell hi aparegui com d'última hora, afegida, mentre que a les portades occidentals surt, de fet, en primer pla.
Quina portada us agrada més, a vosaltres?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada