La Turbografx-16, o PC Engine, de NEC, és una consola de la generació dels 16 bits que no ens va arribar (oficialment, però sí via importació i modificació i de manera molt limitada, i en el cas de França amb el permís de NEC) però que no estava gens malament, sobretot quan se li van començar a incorporar primer la unitat de CD i després els models més avançats que incloïen lector de CD i altres millores, amb la Turbo Duo RX com a versió definitiva. És una de les consoles que m'agradaria tenir algun dia, i em feia gràcia saber quins van ser els seus títols de llançament i compartir-los amb vosaltres, o sigui que som-hi:
El vídeo del Shanghai, innecessàriament llarg pel tipus de joc que és, ens mostra un dels tres jocs de llançament que van sortir per a la versió japonesa de la Turbografx, la PC Engine, el 30 d'octubre de 1987. Un dels altres dos va ser el Bikkuriman World, que veiem aquí:
Us sona? Si sou lectors del bloc us hauria de sonar, perquè és una versió del Wonder Boy in Monster Land, que pertany a una saga de la que ja vaig parlar i que és un autèntic embolic de noms i versions. I el tercer i últim dels jocs que segons la Wikipedia van sortir amb la consola en el seu llançament japonès va ser aquest:
És un simpàtic plataformes amb una música que s'enganxa i que es deia Kato-chan & Ken-chan (a la versió americana de 1990 J.J. & Jeff). Pel que sembla, els americans van censurar força l'humor escatològic del joc, una autèntica vergonya (la censura, no l'humor escatològic). Als Estats Units la Turbografx-16 va aparèixer el 29 d'agost de 1989, però pel que fa als jocs tenim un problema: en surten 22 el 1989 i pocs tenen data exacta, de manera que em veig obligat a esmentar-los tots però seleccionaré només alguns dels vídeos, aquells dels títols que he pogut confirmar en d'altres llocs que van sortir el mateix dia que la Turbografx-16.
Pel que he llegit en un article, el Keith Courage in Alpha Zones s'incloïa amb la consola, i com a tal és considerat un clàssic, però no matava. Un altre dels confirmats de llançament és aquest:
Es tracta del The Legendary Axe, que va tenir una acollida moderadament bona i que, segons diuen, volia mostrar la respectable paleta de colors de la consola. Canviem de gènere, perquè el següent és un RPG:
El Dungeon Explorer, que era l'única opció pel que fa a rol a la sortida de la consola als Estats Units. I ara l'últim que sembla que sí que va sortir el 29 d'agost d'aquell any:
És l'Alien Crush, un joc que com es pot veure és de pinball. La resta de jocs que podria ser que també fossin de llançament els enumeraré perquè no n'he trobat pas confirmació, i són els següents: Blazing Lazers, China Warrior, Deep Blue, Dragon Spirit, Fantasy Zone, Galaga'90, Military Madness, Moto Roader, Ordyne, Power Golf, R-Type (que incloïa l'I i el II, al Japó separats, i que és una de les versions més aclamades del matamarcians llegendari), Side Arms Hyper Dyne, Space Harrier, Takin' it to the Hoop, Victory Run, Vigilante, World Class Baseball i World Court Tennis.
Aquest és el Fighting Street, el nom de la versió per a la Turbografx-CD del primer Street Fighter (en vaig parlar l'altre dia), i si el poso aquí també és perquè quan la TG16 va sortir als Estats Units també hi havia disponible al unitat de CD, encara que a un preu elevadíssim. El cas és que això fa que tècnicament també es puguin considerar jocs de llançament americans aquest i el següent:
El Monster Lair, que és novament de la saga Wonder Boy. Es pot apreciar la gran qualitat sonora aportada pel format de disc compacte, una delícia. Doncs bé, ho deixaríem aquí, i em sap greu no haver pogut concretar més pel que fa a títols de llançament, però segurament no vaig encaminat si dic que el més probable és que els títols dels quals he posat exemples són els que van acompanyar la consola, i que els altres van sortir en els mesos posteriors.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada