Què estàs buscant?

dijous, 4 d’agost del 2011

Clons: Munch Man

M'ha passat més d'una vegada i per sort em continua passant: quan ja no sé de què parlar al bloc per tal d'evitar repetir-me se m'acut alguna secció nova. Avui encetem la dels clons, aquells videojocs que són clares còpies més o menys descarades d'altres, amb permís o sense, però que canvien el disseny dels personatges. N'he esmentat algun, com el famós cas del Super Mario Bros. 2, però no m'havia concentrat en aquesta qüestió, cosa que ara sí que faré.


El Munch Man, un joc de 1982 creat en exclusiva per a la plataforma TI99/4A de Texas Instruments, a primera vista no fa l'efecte que sigui un clon, però el cas és que ho és, però no d'un joc, sinó de dos. És com una barreja dels conceptes del mític Pac-man (de fet, com ja vaig explicar, "pac" ve de l'onomatopeia japonesa "paku", que és com "nyam" per a nosaltres i... "munch" per als anglosaxons) i d'un dels jocs de la meva infantesa, l'Oil's Well. Per tal de veure-ho més clarament, aquí al costat teniu un Pac-man jugable en flash, i si us fa mandra seguir l'enllaç de l'article de l'Oil's Well aquí en torno a posar un vídeo:


Què? Sí o no? És un clon o una barreja d'aquests dos jocs, oi que sí? La diferència (alguna cosa havia d'aportar, però en aquesta secció veurem també jocs que són literalment clons) és que al Munch Man es tracta d'omplir tota la pantalla, de passar per tot arreu, per tal de poder acabar les pantalles. S'assembla a l'Oil's Well perquè és una serp i es mou igual i al Pac-man pel tema dels quatre enemics i les "pastilles" que permeten temporalment menjar-se'ls. Una altra cosa que varia una mica és que els enemics, que es diuen Hoonos, canvien d'aparença (fins a les 20 pantalles, ja que després es reinicien) i augmenten les seves habilitats i la seva agressivitat a mida que anem passant pantalles.

Potser em direu "ep, que l'Oil's Well va sortir després!", i és cert. El joc de Sierra va aparèixer un any després, el 1983, per tant si algú va copiar va ser l'Oil's Well, i no el Munch Man. Les coses com són. Però de tota manera estem parlant de jocs que s'assemblen sospitosament i malgrat que, com ja he dit, en veurem casos més escandalosos (per exemple, un especial dedicat als clons de l'esmentat Pac-man, que en són uns quants), aquest Munch Man no està malament per començar, oi?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...