Què estàs buscant?

dimarts, 16 d’agost del 2011

Els primers jocs de la Nintendo 64

El 23 de juny de 1996, no fa ni dos mesos en feia 15 anys, va sortir al Japó la Nintendo 64, que sorprenia el món perquè tècnicament estava per sobre de les que remenaven les cireres llavors, la Playstation i la Saturn, però es presentava... en format cartutx. Tot i ser una gran consola, les crítiques que va rebre i encara rep, encertades o no, s'han de tenir en compte, però oblidem-nos-en per un moment i repassem quins van ser els jocs que la van acompanyar en el seu naixement.


Si no sabeu quin és aquest joc val més que toqueu el dos d'aquí abans que no us enxampi, perquè es tracta del Super Mario 64, un dels millors videojocs de la història, el primer en 3D d'en Mario i el que va marcar com havien de ser els plataformes tridimensionals, imitat desenes de vegades i mai igualat. En generacions posteriors els gràfics van esdevenir, lògicament, millors, però el salt que va fer aquest títol a tots els nivells no ha estat mai superat. Això sí que és començar amb un títol fort, i no el que li ha passat a Nintendo amb la 3DS...


El Pilotwings 64, que era la segona entrada en una saga formada, de moment, per tres jocs, era un altre dels títols que acompanyaven la 64 bits de Nintendo al mercat japonès en el seu primer dia. El tercer i últim, però, és d'aquells tan típicament japonesos que "donen la nota":


El Saikyô Habu Shôgi, un títol del joc de taula japonès shôgi que a més promocionava la imatge del senyor Habu, un jugador famós d'aquest joc. Evidentment, aquest no va arribar a Occident. Als Estats Units la consola va sortir el 23 de setembre del mateix any, però només amb dos títols, que són els esmentats Super Mario 64 i Pilotwings 64, per tant no els tornaré a posar. Tampoc en parlar de la sortida de la consola a Europa, l'1 de març de 1997, on a més d'aquests dos també venia amb els que mostraré ara:


És l'Star Wars: Shadows of the Empire, un joc d'acció en tercera persona amb pantalles de naus que un any després també va sortir per a PC. N'hi va haver dos més. D'un d'ells (de la saga, de fet), ja en vam parlar:


Un dels sovint esmentats com a imprescindibles del catàleg de la consola, el Turok: Dinosaur Hunter, que segons la Wikipedia, si entrem a la pàgina dedicada al joc, en realitat va sortir el dia 4 de març, de manera que tècnicament, si això és cert, no seria un títol aparegut el mateix dia de llançament de la consola. Sí que ho és, però en aquest cas ho he descobert jo, el següent:


El Cruis'n USA, un arcade de velocitat que va rebre una acollida més aviat pobra, perquè era un joc de recreatives de 1994 que l'any 1997 (desembre de 1996 als Estats Units) quedava gràficament força per sota d'altres jocs, i és que pel que sembla la conversió va ser complicada i lenta. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...