Què estàs buscant?

dijous, 27 de desembre del 2012

Petits clàssics: Chiki Chiki Boys

En la meva cerca de títols clàssics que no arriben al nivell de llegendaris he tornat a recórrer a una pàgina escanejada amb un catàleg de videojocs de la desapareguda cadena de botigues Centre Mail, i n'he trobat un que coneixia però que m'havia marxat completament del cap.


Es tracta del Chiki Chiki Boys, que als Estats Units es va conèixer com a Mega Twins i que Capcom va llançar per a recreatives el 1990. El protagonitzen dos bessons de 15 anys d'edat que han de reconquistar el seu país després de l'atac sorpresa d'un monstre, i tot plegat es desenvolupa en un plataformes d'acció que si ocupa una entrada d'aquest bloc és perquè també va sortir per a sistemes domèstics.


El 1991 sortia per a l'Atari ST, que en teoria és la versió que es pot veure al vídeo, i el mateix any apareixia també per a l'Amiga. Curiosament es van arribar a anunciar també conversions per a Amstrad CPC, ZX Spectrum i Commodore 64, però pel que sembla no van veure la llum. 


El 1992 (1993 a Europa) sortia la versió de la Mega Drive, que es veu que tenia la mateixa qualitat que la versió original per a recreatives, però li mancava un aspecte força important, que era el de la possibilitat de multijugador per a 2 persones. 


Sí que hi era al port per a la PC-Engine Super CD-ROM², que va aparèixer només el Japó el 1994 i que, com es pot sentir al vídeo, sortia beneficiat del format CD que incorporava aquesta versió de la consola, almenys a nivell d'àudio, amb una banda sonora de molta més qualitat.

Si us fa gràcia el joc i no sou gaire fans de les consoles retro el podeu trobar en dos recopilatoris relativament moderns, de 2006, que són el Capcom Classics Collection: Remixed per a la PSP i el Capcom Classics Collection vol. 2 per a la Xbox i la Playstation 2.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...