Què estàs buscant?

divendres, 12 de setembre del 2014

Cinema i videojocs: Karate Kid

D'entre les pel·lícules dels anys 80 que els meus coetanis acostumen a citar com les que més els van marcar quan eren petits (i parlo en tercera persona perquè jo no era gaire cinèfil en aquella època i són films que he vist un o dos cops a la televisió i no en recordo res) una és Karate Kid, film d'arts marcials d'institut amb què els distribuïdors espanyols van tenir l'encert de treure només el "The" de l'original, però no van fer cap traducció, suposo que perquè els agradava la sonoritat de la versió en anglès. 

Va ser tot un èxit de crítica i públic l'any 1984, va marcar una època (el "Daniel-san" és el responsable que molta gent a Occident, sense ni idea de japonès, conegui aquest sufix habitual de l'idioma) i va tenir diverses seqüeles (The Karate Kid II, el 1986, The Karate Kid III, el 1989, i The Next Karate Kid, de 1994, amb la Hillary Swank com a protagonista), i un remake, simplement The Karate Kid, de 2010 i amb en Jackie Chan i en Jaden Smith encapçalant el repartiment. I videojocs? És clar que sí.


Va trigar una mica en sortir, va ser de fet el 1987, però gràcies a això es va poder basar en les dues primeres pel·lícules. Ara bé, el The Karate Kid va sortir només per a la NES i només al mercat dels Estats Units, cosa ben curiosa tenint en compte la popularitat que va adquirir també al Vell Continent la que llavors ja era una saga cinematogràfica.


Només té 4 nivells diferents, on es recreen aspectes de les pel·lícules, però el sistema, per sort, canvia: n'hi ha de lluita 1 contra 1, d'acció i plataformes i fins i tot de bonus amb entrenaments tan mítics com el d'agafar mosques amb bastonets.

Les anàlisis no són gaire bones, però: és massa curt i els controls fallen una mica, però pel costat positiu sembla que hi ha consens a l'hora d'afirmar que capta perfectament l'esperit de la pel·lícula, és divertit i la dificultat creixent compensa, encara que només una mica, la seva excessivament curta durada. 


He descobert que una mica abans, el 1986, l'any d'estrena de la segona pel·lícula, havia sortit per a Amiga i Atari ST un videojoc precisament de la seqüela, The Karate Kid Part II: The Computer Game, que consisteix simplement en 5 combats 1 contra 1 de la pel·lícula, cadascun d'ells més difícil que l'anterior.

També té pantalles de bonus (concretament agafar mosques amb bastonets i partir amb la mà blocs de gel), i per les poquíssimes puntuacions que veig sembla que va agradar una mica més. Com que n'he vist dos comentaris en alemany dedueixo que aquest videojoc sí que va arribar a Europa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...