Què estàs buscant?

dimecres, 15 de febrer del 2017

8è aniversari de 3 Botons i START

Doncs vaig aguantant, estimades lectores i estimats lectors. El blog fa avui 8 anys (i 1071 entrades amb aquesta) i me'n vull fer ressò tot agraint el vostre suport, tant en forma de visites com, sobretot, comentaris. Som pocs, sí, però ben avinguts. 

En qualsevol cas 3 Botons i START també m'ha permès conèixer altres persones aficionades als videojocs i especialment en el darrer any m'he integrat més al blog conjunt Retroscroll, tot assistint a esdeveniments com a visitant i com a expositor al seu costat. I n'estic molt content i agraït.


Aquí em teniu, el quart per la dreta dels que estàvem de peu, a la quarta edició de RetroBarcelona. Aquest últim any puc dir que he jugat força més a videojocs, que feia temps que ho tenia pendent, i tanmateix no acabo de reduir la pila de "feina" que tinc en aquest sentit.

Però bé, el blog ha continuat, en general no m'han faltat idees i, per tant, la cosa continuarà. Almenys de moment, perquè l'últim quadrimestre de 2017 se'm presenta ocupadet i segurament m'estimaré més dedicar el meu escàs temps lliure als videojocs que a parlar-ne.


En fi, per tal de celebrar aquests 8 anys se m'ha acudit fer una llista de 8 videojocs que m'enduria a una illa deserta, entenent que hi arribaria per accident i suposant que en aquesta illa deserta hi hagués maneres de connectar les consoles i els televisors o carregar les bateries de les portàtils, i també un subministrament infinit de piles per als comandaments sense fils.

Si el concepte sembla massa poc realista, imaginem-nos simplement 8 títols que em quedaria si hagués de passar la resta de la meva vida només amb aquests 8. I no ha estat gens fàcil, però tampoc es redueix a una llista dels meus 8 videojocs preferits (alguns ho són, però d'altres no entrarien a la llista si fos només sobre els que més m'agraden), sinó que he hagut de pensar en videojocs dels quals no em cansaria fàcilment.

Per tant, havien de ser títols que quan hi jugo actualment els tanco perquè he de fer alguna altra cosa, no perquè em cansi jugar-hi gaire estona seguida. De videojocs que m'agraden molt però no per a llargues partides en tinc molts. Així que, amb aquestes condicions, la llista podria ser aquesta:



En realitat podria ser aquest, o el IV, o el San Andreas, però en principi em quedaria amb el Grand Theft Auto V de la Xbox 360 perquè, tot i que normalment jugo només a passar-me la història, el cert és que no em faria res passar-me-la algunes vegades més i, aquest cop sí, dedicar-me a fer el cabra, amb resultats que acostumen a acabar amb la mort del personatge però que sempre ens ofereixen un camí diferent i potencialment infinit.



No és que no me'n pugui cansar, però com que tindria els altres jocs ja aniria fent canvis: crec que he de triar-ne un de lluita, per desfogar-me (el GTA V també seria per a això, és clar), i els 2D m'enganxen més. Llavors, tot i que podria agafar-ne algun altre de similar, em quedo amb un Street Fighter i, concretament, l'Street Fighter Alpha 2 de la Saturn, perquè reuneix l'essència de la saga i té un aspecte que em sembla deliciós.


No hi podria anar sense el Tetris de la Game Boy, un dels jocs de la meva vida, encara que faci anys que no hi jugo. És la mena de joc ideal per a fer treballar el cervell pel que fa als reflexos però alhora jugar sense pensar, distreure's de les preocupacions. 


Tampoc no podia faltar un Mario Kart, la meva saga preferida, i encara que el Mario Kart DS i el Mario Kart 7 m'agraden moltíssim i podrien ser aquí, el cas és que el Mario Kart 8, de la Wii U, és el més complet de la saga en tots els sentits. A més, encara no el domino al 100%, de manera que seria l'elecció perfecta.


Del Dragon Ball Advanced Adventure en vaig parlar en una entrada a Retroscroll, i no tinc cap dubte que me l'enduria a l'illa deserta perquè proporciona entreteniment durant moltíssim temps gràcies a la possibilitat d'enfrontar-se a l'aventura un cop rere l'altre amb molts personatges diferents, una aventura on es barregen les plataformes, els shmups i la lluita 1 contra 1, però a més el cartutx, de la Game Boy Advance, permet jugar directament a la modalitat de lluita si no ens ve de gust l'aventura. Un títol excel·lent.



El Super Mario 64 és l'únic títol de la saga que m'emportaria, i per diversos motius: no només és una obra mestra, sinó que és llarguíssim (encara l'he d'acabar) i, si triés la versió de la Nintendo DS en comptes de l'original de al Nintendo 64, de fet, és més llarg encara i permet controlar també en Luigi, en Wario i en Yoshi. Molt a prop quedaria el Super Mario Galaxy, de la Wii, però el cas és que ja me l'he passat un cop i només em quedaria fer-ho amb en Luigi.



Un joc arcade i tremendament addictiu seria qualsevol Bomberman dels bons, i tot i que tinc el Saturn Bomberman, per a molts el millor, voldria que la Mega Drive tingués representació en aquesta llista, de manera que em quedo amb el Mega Bomberman.



Finalment sé que el cos em demanaria algun videojoc d'esports, perquè és la mena de títol que em poso per distreure'm quan vull jugar però no sé exactament a què, quan voldria jugar a tantes coses alhora que no sé quina triar.

Els videojocs d'esports també són dels que tenen una vida potencialment infinita, i més si no els tens tan dominats que t'avorreixes (i si et passa això sempre pots controlar un equip dolent perquè hi hagi un al·licient). Actualment em decantaria pel FIFA 17 de la Xbox One, però també podrien haver estat un dels Virtua Tennis que tinc a la Xbox 360 o l'NHL 96 de la Mega Drive.

EXTRA

Tanco l'entrada, que espero que us hagi agradat, convidant-vos a dir-me quins 8 títols us enduríeu a una illa deserta pensant que no us arribin a cansar, i anunciant que, tot i que no és gran cosa, per primer cop celebro l'aniversari del blog amb un regal. No és un sorteig: regalo el codi per al Retro City Rampage DX de la Nintendo 3DS al primer que me'l demani. Per Twitter mateix, i així no l'escric en públic. 



10 comentaris:

  1. Moltíssimes felicitats!!!

    Déu n'hi do vuit anyets. M'alegro molt que mantinguis un ritme tant bo de publicació d'entrades i que nosaltres en puguem gaudir. I encara m'alegro més que juguis a més videojocs :-)

    Respecte al llistat de vuit jocs és un exercici molt difícil de dur a terme, però bé, aplicaré una mica els teus mateixos criteris de varietat i de pragmatisme, ja que no només seran dels meus preferits, sinó que també dels que en pots treure molt suc.

    Som-hi:

    · The Wonderful 101 (WiiU)
    · PES 2017 (PS4/ONE/PC)
    · Final Fantasy X (PS2)
    · Street of Rage Remake (PC)
    · Gran Turismo 6 (PS3)
    · Sim City 2000 (PC)
    · GTA San Andreas (PS2/Xbox/PC)
    · Metal Gear Solid V (PS3/PS4/360/ONE/PC)

    No repasso la llista perquè segurament la canviaria, però en fi, amb aquest tindria per uns bons vicis.
    Per cert, molt bona la teva llista també, encara que a mi em sobra el SF Alpha 2, ja que no m'agraden els jocs de lluita.

    En fi, per molts anys més puguem gaudir de les teves lletres, company :-)

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per les teves paraules, doctor! :P

      Doncs ja veig que tu també agafes una mica de tot. El Sim City bona idea per passar-hi una estoneta cada dia, sense saturar.

      El Gran Turismo 6 (o qualsevol número), però, a mi em frustraria ràpidament. Tinc l'1 i no tinc paciència per treure'm els carnets xD

      Elimina
  2. Enhorabona pels 8 anys! A finals d'any quedarà més saturadet i dormirem poc em sembla... u.u
    Almenys per un bon motiu, això si!

    Jo dels que dius el Tetris! Però quan jugo molt després somio amb pantalles del joc... jaja i el tsum tsum, clar! ;)

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats, Toni!!!! Vuit anys, déu n'hi do... i encara tens ganes de més! El temps amb els blogs vola, jo ja vaig camí cap al sisé any i sembla que comencés ahir: segurament a tu et passa el mateix. Segueix mentre tinguis les ganes i el temps, sens dubte. Jo trobo quelcom reconfortant en compartir allò que m'agrada en un espai personal, i m'encanta poder visitar el dels altres, perquè és com si la gent compartís també un trosset de sí mateixa en aquests ja-no-tan-petits espais d'internet, ben bé com amb aquesta llista tan personal que has penjat avui.

    Crec que només compartiríem el Tetris (i jo me'n portaria la versió accelerada de DS), tot i que compartim el nostre amor pel Dragon Ball Advanced Adventures.

    Salutacions, Moroboshi, i que siguin moltes més!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Vicky! Sí, ha passat volant, i això que en algun moment pensava que no em quedarien idees, però de moment...

      És com dius: m'agrada compartir informació i pensaments, i encara que no sempre tingui comentaris (rarament, de fet) m'agrada escriure. I veure què diuen els companys del sector!

      El Tetris DS ha estat a punt d'aparèixer en comptes de l'altre, sí. És una meravella, però ha guanyat la nostàlgia. Va ser el meu primer joc per a consola :)

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...