Què estàs buscant?

dimarts, 17 de març de 2009

Comparativa: Batman

La secció "Comparativa" és de les que corren més perill de desaparèixer o, en el millor dels casos, passar a tenir una periodicitat irregular. Com ja he dit alguna vegada, no trobo que tingui gaire sentit comparar dues o més versions del mateix joc per a diverses consoles si les úniques diferències tenen a veure amb els gràfics a causa de la capacitat de cada màquina. I se'm comencen a acabar les idees de jocs per comparar, però per sort avui he pensat en Batman, el joc de la pel·lícula que va veure la llum a la Game Boy, la Nintendo i la Mega Drive, entre altres consoles, si bé són aquestes tres versions les que compararé, perquè al cap i a la fi són les que tinc. De tota manera ja aviso que un dia tornaré a fer un breu esment d'aquest títol quan faci la secció de "Còmics i videojocs".

El 1989 es va llançar al Japó Batman per a la NES, un títol marcadament arcade on controlem l'icònic personatge creat per Bill Finger i Bob Kane el 1939 i anem superant les fases derrotant els enemics que ens surten al pas. És a dir, es tracta d'un beat'em up clàssic.Creat per la third party Sunsoft, està format per cinc etapes i acaba en una lluita final contra en Joker, tot i que la majoria d'enemics finals de fase són desconeguts, inèdits tant als còmics com a la pel·lícula. Està considerat com un dels millors jocs de la 8 bits de sobretaula de Nintendo.

L'any següent, de la mà de la mateixa gent, vam rebre la versió per a la Mega Drive, força diferent, més enllà dels aspectes tècnics, pel que fa a jugabilitat (menys armes i menys continues) i també en relació a la fidelitat amb l'argument del film, més gran en la versió de la 16 bits de Sega.
I finalment passem al de la Game Boy, que va ser el tercer joc que vaig tenir de la portàtil, també basat en la pel·lícula de 1989 però d'un estil i disseny totalment diferents de la versió de la seva germana gran.A primer cop d'ull pot semblar un joc fluixet, però no és pas així. És molt diferent dels altres, és més un shoot'em up que un beat'em up, i ho confirma l'etapa que fem amb el Batwing al més pur estil R-Type, però té un encant inqüestionable.

I per acabar esmentaré les altres màquines on es va versionar el joc basat en la pel·lícula de Tim Burton: MSX, ZX Spectrum, Commodore 64, Amstrad CPC, GX4000, Amiga, Atari ST, PC Engine (la Turbografx a Europa) i PC.

De la versió MSX
I de regal un vídeo-resum de la versió del PC-Engine (Turbografx)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...