Què estàs buscant?

dimarts, 29 de desembre del 2009

El videojoc de El Internado

Ja sabeu que tinc una secció dedicada als videojocs basats en sèries de televisió, però hi ha casos en què em sorprèn tant que se n'hagi fet un, que n'he de parlar a "Però d'això també hi ha videojocs?", amb el precedent del joc d'Anatomía de Grey. Ja no és només que tingui la intuïció que seran títols dolents, de fet és habitual que els basats en sèries siguin com a màxim mediocres, sinó que la simple idea de fer-ne un videojoc ja em sembla perillosa com a producte del que els creadors esperen treure beneficis. En resum, són jocs l'existència dels quals em sorprèn, al marge de la seva qualitat.



Sí, estimats lectors. Hi ha videojoc d'El Internado, per a la Nintendo DS. La sèrie de moda entre els adolescents, amb el permís de la malsonant FOQ, té una versió jugable per a la portàtil actual de Nintendo.

Ull, jo no veig la sèrie, no és pas el meu estil ni em crida el més mínim, però sembla que ha estat un dels pocs encerts d'Antena 3 dels darrers anys, i s'ha venut amb èxit a bona part de l'estranger, a més de rebre premis. I a algú se li va acudir que aquesta història que barreja la vida en un internat amb elements fantàstics i de terror podia tenir èxit en forma de videojoc, de manera que ni curt ni mandrós (expressió manllevada) ho va posar en marxa, i aquest és el resultat.



El típic anunci d'Antena 3, que presentava el joc al públic general. Al següent vídeo el veiem una mica més en moviment, i curiosament els textos es veuen en anglès, que deu ser un dels idiomes inclosos per tal d'arribar més lluny, tant pel que fa al videojoc mateix com per a promocionar la sèrie:



El català no hi deu ser, esclar. Després doblen les pel·lícules espanyoles a la nostra llengua, com si no hi hagués prou fòbia a veure cine dels EUA doblat al català per part dels propis catalans, i se'ls intenta convèncer amb productes que estan acostumadíssims a veure en versió original en castellà. En fi...

La companyia Artefacts va encarregar-se de crear aquest mediocre videojoc, jo ja ho veia venir quan m'he posat a buscar informació. Se suposa que va sortir fa més d'un mes, però els principals mitjans de comunicació especialitzats en videojocs de l'esfera d'internet no en fan cap anàlisi, potser perquè ningú no gosa provar-lo. I l'únic lloc on he vist l'anàlisi (barroera, això sí) d'algú que hi deu haver jugat descarregant-se'n la ROM, el deixa molt, però molt malament. Segurament si podem accedir a d'altres opinions hi deu haver algú que el considera aprovable, però som en el mateix de sempre: si som benèvols el podem considerar mediocre, o fluixet.

Sembla que els gràfics són massa simples, la música escassa, és facilíssim d'acabar, curt i a sobre argumentalment pobre: és un resum de les quatre primeres temporades mal fet i que omet coses molt importants. Per acabar-ho d'adobar, hi ha algun error de redacció que canvia el sentit del que es volia dir realment. I el parell de comentaris que hi ha en resposta a aquesta anàlisi apunten en el mateix i previsible sentit: encara gràcies que s'ha fet un videojoc d'una sèrie espanyola, hom s'hi pot conformar, perquè de fet no se'n podia esperar gaire. És curiós com per a algunes coses se senten els millors del món, però per a d'altres tenen assumit que han perdut abans de començar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...