Què estàs buscant?

dilluns, 25 de gener del 2010

Jocs de la meva infantesa: Livingstone, supongo (MSX)

Avui parlaré d'un joc de la meva infantesa que m'agradava molt però que tocava més aviat poc a causa de la seva enorme dificultat. Es tracta del Livingstone, supongo, de 1986, que per a mi era Livingstone a seques fins que he descobert, buscant informació per a l'entrada d'avui, el seu títol original. Sí, sí, en castellà. Era un producte de l'empresa espanyola Opera Soft, responsable també d'un conegudíssim (dins els cercles MSX) joc anomenat La Abadía del Crimen.


Era una passada de joc, on controlaves un explorador que havia de rescatar el Dr.Livingstone a través d'una odissea per la jungla. Cada pantalla estava plena de perills i fer avançar el personatge amb seguretat era un autèntic suplici, i a sobre costava molt atacar amb un mínim de garanties. Per acabar-ho d'adobar, t'havies de preocupar per la gana i la set del personatge! Vegem-lo en moviment:


El vídeo l'he pujat jo, no hi era. Sóc molt dolent, ja ho sé, però crec que es pot apreciar la dificultat del joc i la desesperació a què pot conduir. També m'agradaria fer un cop d'ull a la versió per als MSX2, els MSX de segona generació, que també he pujat jo des de l'emulador:


Aquí encara faig més pena. Les diferències gràfiques entre totes dues versions són mínimes, pel que es pot veure. També hi ha la versió, tècnicament inferior, com sempre, de l'Spectrum:


A més de les versions esmentades, també van aparèixer les de l'Amstrad CPC, el Commodore 64 i l'Atari ST.


El del Commodore 64 feia aquesta fila, i el poso perquè gràficament es nota més la diferència amb l'MSX que en el cas de l'Amstrad, per exemple. Fins i tot hi va haver una seqüela, el 1989, que sortiria per a Amstrad CPC, Atari ST, ZX Spectrum, Amiga i MSX. I tant una entrega com l'altra van arribar a l'estranger, amb el nom de Livingstone, I presume (i l'afegit del 2 en el cas de la segona).


No us sembla que el segon és gràficament molt inferior al primer? Sembla de l'Spectrum! El que m'ha resultat molt curiós és el que podem deduir a la pantalla del títol: és un joc fet a Ciutat Badia, ara Badia del Vallès! 

Però tornant a la primera part, és un videojoc al que vull tornar a jugar, a veure si tinc unes horetes seguides per fer-ho, perquè per molt difícil que sigui vull intentar arribar una mica lluny. La dificultat i els problemes de control són els seus punts febles, i no són poca cosa, però pel que fa a la resta és prou interessant com per donar-li una oportunitat. Per cert, sembla que aviat en sortirà un remake. Ja deia jo que aquest joc devia causar sensació a la seva època...


3 comentaris:

  1. Ostres el Livingstone, supongo!!! Jo el vaig tenir per al spectrum i la veritat és que, tenia poc més de 7-8 anyets, era molt difícil per a mi!!!

    Per cert Moroboshi ens coneixem de Vadejocs (no he trobat cap altre manera de contactar amb tu) i t'he afegit al blogrool de http://molesbit.wordpress.com

    Passa't quan vulguis!!!!

    ResponElimina
  2. Hola, jalabop! Sí, et recordo del fòrum de Vadejocs. Moltes gràcies per venir i comentar, i per posar-me al teu blogroll. Em miraré el teu bloc, que té bona pinta. Però Vadejocs fa molt que ho vaig deixar perquè no tenia temps i no m'acabaven d'agradar algunes coses del seu funcionament, com a col·laborador que era.

    Si t'he de ser sincer, no esperava que ningú comentés aquesta entrada, perquè normalment no comenten a cap, però d'aquest joc tan concret i antic... m'ha sorprès molt i me n'alegro.

    Si vols mira't tot el que he escrit fins ara, m'enrotllo molt amb els articles però espero que estiguin bé.

    ResponElimina
  3. Tinc una bona feinada per llegir els teus articles (ets més prolífic que jo).

    Recordava que tenies un bloc però no el seu nom ni el teu nick (i diràs "què collons recordaves aleshores¿?¿?)

    M'alegro que de tornar-te a llegir-te. Ens llegim!!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...