Què estàs buscant?

dilluns, 3 de maig del 2010

Accessoris: el Mindlink d'Atari

Avui parlaré d'un accessori que en realitat no va arribar a sortir, i és un dels més estranys que s'han vist en aquesta secció. Es tracta del Mindlink, un perifèric de la companyia Atari que permetia controlar els videojocs amb el cap, un vell somni perseguit per moltes empreses del sector. 


Estava previst que sortís el 1984, hi havia dos jocs en desenvolupament (Bionic Breakthrough i Mind Maze) i s'estaven fent proves reals del seu ús per part de persones, però moltes acabaven tenint mal de cap, perquè això de controlar "amb el cap" es veu que era massa literal: no amb la ment, com podria suggerir el nom de l'aparell, sinó amb els músculs del cap, bàsicament les celles i el front, com es pot veure al dibuix. El Mindlink constava d'una peça que es col·locava al front, i un receptor i un emissor d'infraroigs, i s'havia de poder fer servir en totes les consoles i els microordinadors d'Atari de l'època.


Malgrat els esforços, no funcionava gaire bé, i a més el sector dels videojocs sortia de la famosa Crisi de 1983, de manera que Atari, en comptes de mirar de perfeccionar-ho, ho va deixar córrer i els jocs ni tan sols van sortir en versió per a comandaments normals. 

Un fracàs estrepitós que almenys no va fer perdre al públic ni un centau, una sàvia decisió aquesta de no llançar-lo si veien que no estava ben parit, i una nova i lloable mostra dels intents d'Atari per innovar, encara que aquell cop li sortís malament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...