Què estàs buscant?

dimecres, 5 de maig del 2010

Videojocs polèmics: Resident Evil 5

Inauguro secció, cosa que feia molt temps que no feia, perquè se m'ha acudit que estaria bé parlar de videojocs polèmics, ja sigui en el seu conjunt o en algun dels seus elements. Començo amb el Resident Evil 5 (disponible per a Xbox 360 i Playstation 3), i no faré un repàs de tota la saga com faig altres vegades perquè em centraré únicament en un aspecte polèmic que va sorgir quan es van fer públiques les primeres dades i imatges: 


Resulta que en aquesta entrega l'acció té lloc a l'Àfrica, i els zombis són negres. Què passa? Que això significa que matarem una bona pila de persones de raça negra, i això va fer saltar les alarmes a les ments torracollons que tenen molts nord-americans, els mateixos que van fer la Caça de Bruixes als anys cinquanta i que tant mal van fer a la producció cultural d'aquell país. Les AMPA de casa nostra en serien un mirall, perquè ens entenguem. 

Afortunadament, diverses autoritats qualificadores i molta gent negra han defensat que això no té res a veure amb el racisme, i és que si els zombis són africans és normal que siguin negres, no? Entenc que hi ha motius per tenir la pell molt fina amb aquest tema (en tots els sentits), però no pot haver-hi normalitat si no acceptem que un negre pot ser també una mala persona, un delinqüent, un zombi a assassinar... Exactament igual que un blanc, un oriental o un àrab, entre moltes altres ètnies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...