Què estàs buscant?

dimarts, 15 de juny del 2010

Els millors: Wave Race 64 (Nintendo 64)

El Wave Race 64 ja us puc dir ara que no és el millor joc de la Nintendo 64, però sí que és un dels millors, un dels imprescindibles del seu catàleg, per la seva originalitat dins d'un gènere tan explotat com el de la velocitat, i per l'enorme diversió que ofereix. 


Patrocinat per Kawasaki, el joc va sortir el 1996 i està disponible des de 2007 a la Consola Virtual de la Wii, també. El 1997, a més, al Japó va sortir una edició especial que aprofitava el famós accessori de vibració Rumble Pak. Els anuncis de Kawasaki de dins del joc (i els logos de les motos), per cert, a la Consola Virtual de la Wii van ser substituïts per anuncis de la pròpia Wii i de la Nintendo DS.

A la caràtula ja es veu, però és un títol de motos d'aigua i malgrat que al principi s'estava desenvolupant com un videojoc de curses futuristes, començava a assemblar-se massa als F-Zero i al final es va redissenyar de manera que va quedar com el coneixem, i ben fet que van fer. 


Quatre personatges, diversos circuits i no poques modalitats de joc caracteritzaven aquest cartutx del subgènere de les motos d'aigua, no gaire habitual al món dels videojocs. Va rebre molt bones crítiques, és un clàssic que tothom coneix i si no hi heu jugat us animo a fer-ho, especialment en la modalitat de dos jugadors. 

El 2001 va aparèixer per a la Gamecube l'esperada seqüela d'aquest títol, amb el nom de Wave Race: Blue Storm, però malgrat que millorava tots els aspectes del seu predecessor, es veu que era massa difícil, i a més es volia assemblar tant a l'original que... aportava poques coses noves. De tota manera, però, van ser ben rebuts els seus efectes d'aigua, que aprofiten la molt superior capacitat de la primera consola de 128 bits de Nintendo. Però d'on ve tot això?


Sí, de la Gameboy! El 1992 sortia el Wave Race, el primer de la saga, evidentment molt diferent del que vindria després i molt més senzill pel que fa a modalitats de joc i jugabilitat pròpiament dita, però sempre és bo saber d'on vénen les coses, i he d'admetre que fins ara em pensava que aquesta versió havia sortit aprofitant la fama del Wave Race 64. Que equivocat que estava!


1 comentari:

  1. Flipa!!

    Jo tb pensava que el de GameBoy era per aprofitar la tirada del de 64! :D

    Cada dia s'apren alguna cosa :D

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...