Què estàs buscant?

diumenge, 13 de juny del 2010

Petits clàssics: Boogerman

El d'avui és un petit clàssic, però així com algun cop he parlat de videojocs que més aviat diríem que són clàssics mitjans, avui en toca un de no petit, sinó petitíssim. Un títol relacionat en forma de cameo amb els ClayFighter, dels que vaig parlar l'última vegada, i és que és un producte de la mateixa gent d'Interplay.  


És el Boogerman: a plick and fick adventure, que va sortir per a la Mega Drive el 1994 i es va versionar per a la Super Nintendo el 1995. A més, des de desembre de 2008 està disponible a la Consola Virtual de la Wii. 

En aquest joc de plataformes s'hi veu un humor altament escatològic i absurd, encara més que en el cas de la saga Earthworm Jim, també d'Interplay. I és que en el mateix nom ja es veu: booger significa "burilla" en anglès, així que el protagonista del joc, per començar, es diu "buriller".


Pets, rots, mocs secs, humor de lavabo... podria ser més perfecte? Bé, estic exagerant perquè, tot i que no hi he jugat, crec que té molt bona pinta encara que sigui pel que fa al tema, però en realitat la crítica el va deixar bé o bastant bé, en cap cas com a obra mestra. 

Certament no és un títol especialment conegut, però sí que crec que és un clàssic, perquè els coneixedors del mercat dels videojocs dels anys noranta segur que n'han sentit a parlar o, com a mínim, els sona el seu nom, i sembla que és força divertit. Com deia, no obstant això, el considero un clàssic petitíssim, ja que no va tenir continuïtat com a saga, més enllà del cameo que deia abans, que consisteix en poder controlar en Boogerman al ClayFighter 63 1/3 de la Nintendo 64.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...