Què estàs buscant?

dissabte, 29 de gener del 2011

Jocs que no van veure la llum: Streets of Rage 4

La saga de beat'em up més coneguda de Sega, Streets of Rage (o Bare Knuckle al Japó) mereixeria una entrada ella sola o, com a mínim, un esment a la que faré algun dia sobre el gènere dels beat'em up en general, però avui toca parlar de la mai publicada quarta entrega de la sèrie, l'Streets of Rage 4



No té pas so, però és que és un vídeo d'un estadi molt inicial del projecte. Un projecte que no es va acabar, perquè la idea de fer una quarta entrega de la mítica saga ja fa molts anys que és a la ment de Sega i en els desitjos de molts fans, però no acaba de tirar. I ve de lluny, ja que després de l'èxit de la tercera part per a la Mega Drive es va voler fer una nova seqüela a la Saturn, un projecte que es deia Streets of Rage 3D



Era aquest, però en comptes de ser desenvolupat per Sega qui se n'encarregava era Core, que no feia servir cap dels personatges apareguts en les tres primeres entregues. Segons la Wikipedia, que els desenvolupadors tinguessin la intenció de fer-ne ports per a les consoles de la competència va fer que Sega desvinculés el nom d'una de les seves franquícies més conegudes d'aquell projecte, i al final va acabar sortint com a Fighting Force (no "Judgement Force" com diu el vídeo, que era un nom preliminar) per a PC, Playstation i Nintendo 64, però no per a la Saturn. 

Que Sega tingués més dificultats que la competència pel que fa a moure 3D també va ser un obstacle, però realment no hi havia cap necessitat de fer-lo en tres dimensions, menys encara quan la 32 bits de Service Games feia uns jocs 2D espectaculars, alguns d'ells del mateix gènere, com el Guardian Heroes. Però el cas és que Sega ja no va continuar amb aquella idea. S'especula també amb què el Die Hard Arcade podria haver estat un altre intent de fer un quart Streets of Rage, però ja no ho sabrem mai.


El de la Dreamcast, que presentava com a novetat principal una modalitat en primera persona, va ser l'últim intent seriós de fer un Streets of Rage 4, i hi havien començat a treballar, però les desavinences entre les branques americana i japonesa de Sega ja feia molts anys que havien començat i pel que sembla manaven més els ianquis, que van decidir deixar-ho estar perquè consideraven que el gènere estava passat de moda.

Des de llavors l'única cosa que tenim són rumors. Es diu que els creadors del joc el volien dur a terme per a la Xbox, i es va especular amb què acabaria sortint-ne una versió de nova generació per a les consoles que tenim ara, perquè Sega va fer una enquesta sobre franquícies que la gent volia ressuscitar i poc a poc ha anat fent realitat alguns d'aquests desitjos, com el  nefast Golden Axe: Beast Rider, el mediocre Altered Beast de 2005, o el correcte Nights: Journey of Dreams. La seqüela del Nights va quedar en primer lloc d'aquella enquesta, però és que la quarta entrega de l'Streets of Rage era la segona més votada, i en canvi no s'ha dut a terme. Potser és cosa del destí, però sigui com sigui és millor que es faci amb calma, perquè la majoria dels retorns de nova generació han acabat decebent. Poc a poc i amb bona lletra.



1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...