Què estàs buscant?

diumenge, 27 de març del 2011

Els primers jocs de la Mega Drive

Ah, la Mega Drive... segurament la consola de més èxit de la desafortunada història de Sega, i això ho reconeixeran fins i tot els més fanàtics de la Super Nintendo. Indiscutiblement una de les millors consoles de la història, i si jo hagués de decidir quina de les meves consoles retro de sobretaula m'agrada més, seria sens dubte aquesta. Avui el que vull fer és parlar dels primers jocs que van sortir per a aquesta magnífica plataforma, els que la van acompanyar al seu llançament.


El mític Space Harrier II, un dels arcades més populars de la companyia, i obra del gran Yû Suzuki, apareixia al Japó el dia del llançament de la 16 bits de Sega, el 29 d'octubre de 1988. Aquell mateix dia també arribava a les botigues nipones el següent:


El Super Thunder Blade, també un producte de la pròpia Sega i en aquest cas seqüela de l'arcade de 1987 Thunder Blade. El tercer joc que presentava la Mega Drive és un dels seus millors jocs, un tros de clàssic que és també un dels meus videojocs preferits, no només de la consola sinó en general:


El Ghouls'n Ghosts, del que ja vaig parlar extensament un dia, un imprescindible que no s'hauria de perdre ningú. Al mercat nord-americà la consola va sortir el 14 d'agost de 1989, i a banda dels tres títols que ja he esmentat va arribar amb uns quants més. Repassem-los:


El gran Altered Beast, un dels clàssics de la meva infantesa, un dels títols que em van impressionar en la Mega Drive del meu cosí i que em van fer voler la màquina. Després tenim el Thunder Force II, segona entrega d'una saga clàssica que en aquest cas també va sortir per a l'X68000 de Sharp:


I ara un altre que aprecio molt, l'Alex Kidd in the Enchanted Castle, protagonitzat per la primera mascota (no oficial) de Sega: 


Dels diversos jocs protagonitzats per l'Alex Kidd, n'hi ha hagut de molt bons i algun d'estrany i més aviat dolent, però el més estimat per tothom és l'original de la Master System, l'Alex Kidd in Miracle World, i aquest de la Mega Drive és, de tots els que van venir després, el que més en respecta l'essència malgrat les moltes diferències en el seu disseny.



Aquest és el Tommy Lasorda Baseball, un videojoc de, sí, beisbol, que va acompanyar l'allà anomenada Genesis el 14 d'agost de 1989, quan va sortir. I només ens en queda un: 


Era el Last Battle, que en realitat estava basat en el mític manga Hokuto no Ken (El Puny de l'Estel del Nord), però que fora del Japó no tenia la llicència i es van haver de modificar tant el seu nom com el disseny dels seus personatges. 

I quins van ser els títols de llançament de la Mega Drive a Europa? Doncs tots els esmentats, però amb data de 30 de novembre de 1990, una autèntica vergonya que la consola sortís més de 2 anys més tard que al Japó. Al nostre continent va tenir molt d'èxit, sí, però si hagués sortit abans s'hauria implantat encara més. Llarga vida a la Mega Drive!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...