Què estàs buscant?

dissabte, 2 de juliol del 2011

L'últim joc de la Dreamcast

La Dreamcast, com segurament ja sabeu, va ser l'última consola de Sega. I ho va ser perquè va representar un nou fracàs comercial per a la companyia, després de la Saturn i anteriorment els perifèrics Mega-CD i 32X. Tant és així que va ser oficialment recolzada de 1998 a 2001 al Japó i de 1999 a 2002 a Europa i Oceania, un període de vida excessivament curt per a una màquina de les seves característiques. Tot i així, van continuar sortint jocs llançats oficialment durant uns quants anys més. I encara ara, esporàdicament, surten jocs indie per a la blanqueta de Sega, però avui parlarem dels últims títols que van aparèixer de manera oficial i amb el suport de Sega.


Aquest és l'NHL 2K2, d'hoquei sobre gel com ja deveu haver notat, i es tracta del darrer títol publicat de manera oficial per a la Dreamcast als Estats Units. Això passava el 14 de febrer de 2002, i gairebé dos mesos després, el 12 d'abril, sortia l'últim en territori europeu:


Era l'Evil Twin: Cyprien's Chronicles, un plataformes d'Ubisoft que abans havia sortit per a Ps2 (2001) i per a PC (març del mateix 2002), i que només va sortir a Europa. I l'últim al Japó? Doncs va ser molt més tard, el 8 de març de 2007:


Es tracta del Karous, un shooter vertical desenvolupat per Milestone. Com podem veure, tant l'últim dels EUA com el del Vell Continent eren de third parties, i de fet el cas japonès també va ser així, però la mateixa Sega uns dies abans, el 22 de febrer, havia posat a les botigues el Triggerheart Exelica:


També és un shooter vertical, i us demanareu per què en parlo si no va ser l'últim-últim. Doncs perquè volia remarcar que el darrer joc de la Dreamcast al Japó, i per tant últim absolut, no era de Sega, però la companyia n'havia tret uns dies abans un que sí que ho era i que queda com l'últim títol first party de la primera consola de 128 bits. 

El 2008 se'n va llançar una versió en alta definició per a Xbox Live Arcade, el mateix any en sortia una altra per a i-mode (uns mòbils especials japonesos amb internet que no van triomfar fora) i el 2009 per a la Playstation 2, però malgrat els afegits i les millores no tenen el mateix regust ni valor i, a més, no van sortir del Japó (llevat de la versió per a XBLA, que sí que podem comprar aquí també). 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...