Què estàs buscant?

dimarts, 13 de setembre del 2011

Jocs que no van sortir del Japó: Mother 3

Aquesta frase (o una de semblant) l'he dit afortunadament unes quantes vegades, però avui estic content de poder inaugurar una nova secció, cosa que manté viu un bloc que va camí dels 4 anys d'existència i que està format per seccions que, per la seva naturalesa, arriba un moment que s'esgoten. Doncs bé, se m'ha acudit començar-ne una per parlar de videojocs que no van sortir del Japó i que, pel que sembla, no en sortiran. Malauradament, és difícil esgotar aquesta secció, oi?


Inaugurem la secció amb el Mother 3, un títol del gènere RPG que, com hem pogut veure i sentir al vídeo, tenia un aspecte i una banda sonora molt interessants. Formava part del que es coneix com a saga Earthbound, que va començar amb el Mother (Famicom, 1989) i continuava amb el Mother 2 o Earthbound (Super Nintendo, 1994). Per què aquest segon es deia Earthbound i he posat "Super Nintendo" i no "Super Famicom"? Doncs perquè aquest sí que va sortir a Occident, encara que només als Estats Units, i va tenir aquest nom, i tampoc no tenia sentit posar-li Mother 2 si la primera part no havia sortit del seu país d'origen.


Tots dos van ser recopilats (també exclusivament al Japó) al Mother 1 + 2 el 2003 per a la Gameboy Advance, consola per a la qual va aparèixer, gràcies a la demanda dels fans que havien gaudit dels remakes, el Mother 3 (2006), que és el que ens ocupa. La pròpia Nintendo havia participat en el seu desenvolupament i va tenir una acollida excel·lent per part de la crítica, cosa que encara feia venir més ganes als occidentals de tenir-lo algun dia.


Fins i tot se'n va fer una edició limitada de la Gameboy Micro amb motius del joc, així que ens podem fer una idea de l'èxit que va tenir. Curiosament, li va costar força néixer. Com que l'Earthbound (Mother 2) havia tingut èxit a la Super Nintendo poc després se'n va començar a fer la tercera part, però el projecte va passar al fracassat 64DD i després a la Nintendo 64, però el projecte es va cancel·lar perquè el volien fer en 3D i no se n'estaven sortint a causa de la seva inexperiència en les tres dimensions. 

El seu dissenyador i guionista, el senyor Shigesato Itoi (conegut al Japó també com a publicista, actor de doblatge i escriptor) no volia ressuscitar-lo, però es va veure pressionat per fer-ho quan el recopilatori dels dos primers per a la GBA va sortir tan bé que els fans l'hi demanaven.

Faran cas algun dia de la demanda internacional? Acabarà sortint en Nintendo DS com han dit els rumors diverses vegades? No ho sabem, però de moment no ho sembla pas i ens haurem de conformar amb les traduccions fetes per fans i, per tant, els emuladors.




2 comentaris:

  1. No se sap si algún dia sortirá de Japó, pero es pot jugar en anglés o castellà perfectamente gràcies al romhacking. Jo només puc dir que és un joc enorme que ningú s'hauria de perdre, molt recomenable i amb un estil molt marcat, pocs jocs m'han emocionat com Mother 3.

    ResponElimina
  2. Sí, és el que dic a l'última línia: traduccions fetes per fans. No compto amb què surti oficialment, però, a no ser que ho facin en forma de joc desacarregable, o recopilatori. Però era un títol (o títols) per treure en Nintendo DS i a aquestes alçades podem donar-ho per descartat. A la 3DS seria un remake en 3D, pots pujar-hi de peus. Els Yakuza triguen, però estem parlant de 5 anys, que és massa.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...